Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bačić sve negira

Potvrđena optužnica: Rončevićev pomoćnik uzeo skupu kuhinju kao mito

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je Ivu Bačića optužio, a danas je tu optužnicu zagrebački Županijski sud potvrdio, da je od tvrtke kojoj je navodno namjestio jedan natječaj kao mito u zamjenu dobio 52.000 kuna vrijednu kuhinju. Bačić sve navode iz optužnice opovrgava.

Zagrebački Županijski sud potvrdio je novu optužnicu protiv bivšeg pomoćnika ministra obrane Ive Bačića kojega USKOK, nakon afere "kamioni", tereti da je od tvrtke kojoj je namjestio javni natječaj za obnovu vojarne vrijedan 4,45 milijuna kuna kao mito primio kuhinju vrijednu 52 tisuće kuna.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Slika nije dostupna Afera Kamioni Tužiteljstvo: Osudite Rončevića, od Bačića odustajemo

>> Afera kamioni: Rončević traži ukidanje presude, tužitelji povećanje kazne

USKOK je 53-godišnjeg Bačića optužio da je kao pomoćnik ministra obrane Berislava Rončevića zadužen za nabavu po hitnom postupku proveo natječaj na koji je pozvao tvrtke s većim ponudama od tvrtke s kojom se dogovorio da mu nakon dobivanja posla zauzvrat kupi kuhinju po njegovu izboru.

Bačić je u istrazi odbacio navode optužnice čiju je osnovanost potvrdilo optužno vijeće suca Tomislava Juriše.

Njegov odvjetnik Ivo Farčić kazao je da obrana i dalje osporava sve navode iz optužnice. "Riječ je o još jednom postupku utemeljenom na ustavno inficirano provedenim dokaznim radnjama i s obzirom na dosadašnju praksu ne čudim se da je sud potvrdio optužnicu, no čudim se da država dopušta produciranje takvih postupaka za koje je neizvjesno kako će završiti", kazao je Farčić.

Bačić je zajedno s Rončevićem 2010. nepravomoćno osuđen zbog kupnje skupljih i lošijih kamiona za Hrvatsku vojsku, čime je država navodno oštećena za 10,2 milijuna kuna. Dobio je dvije, a njegov nekadašnji šef četiri godine zatvora.

Na tu presudu, prvu nakon tzv. uskočke istrage, obrana i USKOK su se žalili Vrhovnom sudu koji još nije donio pravomoćnu odluku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene