Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potukla se dva pravoslavna svećenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica pravoslavnih svećenika, navodno obojica pod utjecajem alkohola, posvađala su se, a potom i potukla u Karlovcu.

Nesvakidašnji događaj, koji, doduše u onom najprizemnijem dijelu, pokazuje da su i ljudi od vjere ipak samo ljudi, zbio se na karlovačkoj Švarči, mirnoj gradskoj četvrti u kojoj se nalazi i Episkopija Pravoslavne crkve, piše Radio Mrežnica

Pročitajte i ovo Papa Franjo pred žrtvama svećeničke pedofilije, ilustracija - 5 U Portugalu Papa Franjo sastao se sa žrtvama svećeničkog zlostavljanja: "Jauk boli žrtava mora biti saslušan" Svećenik na TikToku Propovijedaju, pozivaju na molitvu... Svećenici tiktokeri: "Nastaju susreti, kontakti i dogovori za ispovijedi, pa i videi koje dijelim"

U glavnim ulogama nemilog događaja, koji se dogodio u utorak navečer, na dan kada se obilježavala eparhijska slava Eparhije gornjokarlovačke, našli su se svećenik iz Plaškog Dragan Antonić i episkop gornjokarlovački Gerasim - Zoran Popović, a neslužbeno doznajemo da su razlozi svađe, a potom i tučnjave, navodno financijske naravi.

Da je do ovog incidenta pravoslavnih svećenika došlo, potvrdila je i glasnogovornica PU karlovačke Tanja Petrić. 

- 17. srpnja, oko 21:20 sati, 31-godišnji Dragan A. iz Plaškog, ispred zgrade Episkopije pravoslavne crkve u Karlovcu, Slave Raškaj 14, verbalno, a potom i fizički, sukobio se sa 35-godišnjim Zoranom P. iz Karlovca, kazala je Petrić.

Svađa koja je izbila u večernjim satima, kad su skoro već minule dnevne sparine, prema izjavama susjeda, bila je poprilično žučna, čemu je zasigurno, uz nervozu zbog ljetnih vrućina, dodatno pridonio i alkohol.

Niti 31-godišnji svećenik Antonić niti 35-godišnji episkop Popović, saznajemo, nisu zadobili ozljede u ovom obračunu, no zaradili su, i to obojica, prekršajne prijave. Tako će ubuduće u policijskom dosjeu dvojice pravoslavnih svećenika stajati i prijava za narušavanje javnog reda i mira. 

- Protiv obojice slijedi podnošenje Prekršajne prijava po čl. 13. ZOPPJRM-a, najavila je Tanja Petrić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene