Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privođenje teško bolesnog

Postupak protiv policajaca zbog privođenja bolesnog Mandića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska je policija priopćila da je pokrenula postupak protiv trojice policajaca zbog propusta pri privođenju teško bolesnoga Grge Mandića, predsjednika Udruge oboljelih od azbestoze, potvrdila je splitsko-dalmatinska policijska uprava.

Neslužbeno se doznaje kako je postupak pokrenut protiv pomoćnika načelnika Policijske postaje u Solinu, voditelja smjene te vođe ophodnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pet okrivljenika USKOK podigao optužnicu protiv policajaca: Otvorili vatru pa lažirali izvješće Ivan Pernar u tijeku istraživanje Policija privela Pernara pred školom, ravnatelj: "Htio je djecu pitati o javnom samosnimanju i ozljeđivanju spolovila"

Policija je navela kako je utvrđeno da su policajci počinili propust u taktici vezanoj uz postupanje, što je izazvalo veliku medijsku pozornost i učinilo štetu Ministarstvu unutarnjih poslova. Terete se za teže povrede službene dužnosti, zbog čega će uskoro na disciplinski sud.

Kako se navodi u policijskom izvješću, policajci nisu pravodobno obavijestili Centar za socijalnu skrb da odvode Grgu Mandića na suđenje u Zagreb iako su to morali jer je riječ o samohranom ocu troje maloljetne djece. U trenutku njegova privođenja o djeci nije imao tko skrbiti.

>> Mandić: Policajce nije bilo briga ni za moju djecu

Grgu Mandića inače je privatno tužio Jozo Ćurković, vlasnik tvornice Salonita, koji je optužen za gospodarski kriminal i koji je u bijegu više od pet godina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene