Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Najava suspenzije

Mandić: Policajce nije bilo briga ni za moju djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Bošnjaković zatražio je izvješće o postupanju u slučaju Grge Mandića, teško bolesnog predsjednika Udruge oboljelih od azbestoze. Njega je jučer u cik zore policija iz Vranjica odvela na ročište u Zagreb.

Za klevetu ga je tužio nekadašnji vlasnik i direktor Salonita Jozo Ćurković, koji se zbog brojnih kaznenih djela već 7 godina od hrvatskog pravosuđa krije u BiH. Protiv policajaca koji su priveli Mandića pokrenut je stegovni postupak. Policajci su stigli oko 6 ujutro i priveli Grgu Mandića, oboljelog od azbestoze i samohranog oca troje maloljetne djece.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vranjički Salonit Bošnjaković traži kompletno izvješće o slučaju Grge Mandića Slika nije dostupna Uklanjanje azbesta HUS: Neka se USKOK pozabavi azbestom iz Salonita

'Pet puta sam im rekao, molio da imam troje malodobne djece o kojima se nema tko brinuti. No, oni su mi samo rekli kako to nije njihov problem jer imaju nalog', objašnjava Grga Mandić čija su djeca to jutro bila šokirana i preplašena. 'Nije nam bilo jasno šta oni tu rade i zašto su oca išli privesti. Nama nije baš bilo svejedno da on ode i mi ostanemo samo kući. Bilo nas je strah da nije nešto ozbiljno napravio', govori Grgina kćer Vilma.

>> Priveden bolesni bivši radnik Salonita pa mu je pozlilo

Nekadašnji vlasnik i direktor Salonita Jozo Ćurković, koji ga tuži za klevetu, zbog brojnih se kaznenih djela godinama od hrvatskog pravosuđa krije u BiH. Taj bjegunac je za klevete i duševne boli podnio povelik broj tužbi. Mandić se na ročišta nije odazivao. 'Ja novčano nisam bio spreman ići u Zagreb. Meni do Zagreba treba minimalno tisuću kuna, to je polovina moje mirovine, to je polovina hrane mojoj djeci za ovaj mjesec. Isti problem se mogao prebaciti na Splitski sud', kaže Mandić koji dodaje kako se u Zagrebu se smrznuo i završio u bolnici.

Policajcima prijeti stegovni postupak jer su u kući ostavili troje malodobne djece, i o tome tek naknadno obavijestili Centar za socijalnu skrb. 'Policijski službenici odsjeka za nezakonitost postupanja, obavit će potrebne razgovore i ukoliko u konačnici utvrde da policijski službenici nisu poštivali zakonsku proceduru, bit će stegovno sankcionirani', objasnila je Marina Kraljević-Gudelj, glasnogovornica PU Splitsko-Dalmatinske, a izvješće o postupanju u ovom slučaju zatražio je i ministar Bošnjaković.

No, povjerenje u pravnu državu Grga baš i nema. 'Mene se tjera da vjerujem u sudstvo koje meni šesnaest godina ne može završit slučaj da bi dokazao bolest, a za nekoga, za uvredu neke časti ili nečega tako slično šta uopće se ne osjećam krivim, vjerujte mi ja ne mogu spavat, hapse me pred djecom', ističe Mandić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene