Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga protiv dvoje Ogulinaca

Postavljali eksplozivnu napravu tešku 3.2 kg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni centar Županijskoga suda u Karlovcu donio je rješenje o provođenju istrage protiv 26-godišnjeg Ratka Vujanovića i 30-godišnjeg Željka Vujanovića iz Ogulina zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, doznaje se danas na karlovačkome Županijskom sudu.

Sumnjiči ih se da su u noći s 23. na 24. studenoga 2008. godine na pločnik u Ogulinu ispred trgovačkog obrta 'The best' i kafića 'Abisimo' postavili eksplozivnu napravu koja je sadržavala 3,2 kg eksplozivnih tvari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU Teška prometna nesreća u Ogulinu, poginuo pješak Marinko Sabljak NEZAPAMĆENE SUŠE Voda iz jezera ipak sačuvala urod ogulinskog kupusa: "Skupo je i teško..."

Osumnjičenicima, koji su uhićeni 29. studenoga, određen je tridesetodnevni pritvor kako bi se spriječio njihov utjecaj na svjedoke i zbog opasnosti da dovrše pokušano kazneno djelo, rekla je glasnogovornica tog suda Alenka Laptalo.

Policija je izvijestila da su te noći s nedjelje na ponedjeljak od 22,30 do 1,30 sati policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu karlovačke Policijske uprave osigurali prostor i eksplozivnu napravu prevezli na vještačenje u zagrebački Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić'.

Policija je utvrdila da su osumnjičenici napravu sami izradili između 21. i 23. studenoga.

Karlovačkim kriminalistima i policiji iz Ogulina na otkrivanju osumnjičenika pomogli su djelatnici primorsko-goranske Policijske uprave i Ravnateljstva policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene