Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žena iz Poreča godinama je potkradala 74-godišnjakinju uvjeravajući je da vodi računa o njezinom sudskom postupku, a u tome je išla toliko daleko da je čak krivotvorila sudske presude kako bi joj lažno prikazala da je postupak okončan u njezinu korist.


Istarska policija 41-godišnju prevaranticu tereti da je u zabludu dovela 74-godišnjakinju, obećavši joj da će joj za potrebe sudskog spora ishoditi potrebnu dokumentaciju. Tako ju je još sredinom 2010. navela da joj izda punomoć na koju je neovlašteno dopisala da u njezino ime može ugovarati telefonske pretplate i zatim sklopila nekoliko ugovora.

Vezani članci Ilustracija ''Ti si đubre i smrad, treba te ubiti'': Kći urlala na oca nakon što joj je odbijena kreditna kartica koju joj je posudio Policijski očevid, ilustracija Djevojka nakon svađe oštrim predmetom teško ozlijedila muškarca, liječnici su ustvrdili da su ozljede opasne po život

To joj nije bilo dovoljno pa joj je 74-godišnjakinja na njezino traženje dala još jednu punomoć da u njeno ime može napraviti pretplatnički ugovor za korištenje telekomunikacijskih usluga. Prevarantica je potom je koristila te usluge bez da ih je plaćala pa su pružatelji telekomunikacijskih usluga 74-godišnjakinju ovršili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Prevarantica godinama 'operirala' diljem Hrvatske, u džep pospremila 450.000 kuna!

Osumnjičena je iskoristila i to što 74-godišnjakinja većinu vremena ne boravi u Hrvatskoj pa ju je držala u zabludi da će u njezino ime voditi računa o sudskom postupku zbog čega je u više navrata od nje tražila novac za troškove odvjetnika i postupka.

U tom je slučaju svoju žrtvu prikratila za nekoliko desetaka tisuća kuna, izvijestila je policija.

Kako bi joj lažno prikazala da se sudski postupak za nju povoljno odvija i da je okončan u njenu korist, 41-godišnjakinja je prema sumnjama policije tijekom 2013. i 2014. sačinila i oštećenoj predala više krivotvorenih presuda i sudskih rješenja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook