Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proširenje istrage

Ponovno ispitana Vinka Cetinski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zahtjev Županijskoga državnog odvjetništva za proširenje istrage od 16. svibnja za još 11 kupoprodaja zemljišta kojima je tvrtka 'Kermas ulaganja' Danka Končara, kako se sumnja, oštećena za još 11,4 milijuna kuna, istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujić danas je ispitao Vinku Cetinski, Borisa Sorga i Željana Hrvatina, potvrdio je popodne sudac Vujić.

Nakon izlaska iz županijskog suda ni Vinka Cetinski, ni njezin branitelj nisu htjeli davati izjave, a proširenjem istrage iznos za koji se tereti rovinjska skupina nadmašio je 54 milijuna kuna.

Istraga se u ovom slučaju provodi protiv Vinke Cetinski koja je bila direktorica tvrtke 'Kermas ulaganja', vlasnika agencija za promet nekretninama Borisa i Marina Sorga, odvjetnika Željana Hrvatina i njegove supruge Romine, suvlasnice agencije za prodaju nekretnina, te posrednika u kupoprodaji nekretnina koji su nalazili prodavatelje i ugovarali prodaju Gordana Dobrovića i Željka Bilića zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Vinka Cetinski tereti se za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, Marin Sorgo i Romina Hrvatin za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti, Dobrović i Bilić za pomaganje u zloporabi položaja i ovlasti, a Boris Sorgo i Željan Hrvatin za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti.

U istrazi o zlouporabama u kupnji i prodaji nekretnina na štetu tvrtke 'Kermas ulaganja' Danka Končara policija je do sada utvrdila kako je ta tvrtka navodno oštećena za ukupno 43 milijuna kuna. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera preprodaje nekretninama Vinki Cetinski oduzimaju Mercedes E klase Slika nije dostupna Zahtjev za petero privedenih Vinka Cetinski ostaje u pritvoru još najmanje 72 sata

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene