Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Izvanraspravnog vijeća

Poništena odluka o pritvoru, Jasna Babić izlazi iz Remetinca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda odlučilo je novinarku Jasnu Babić pustiti na slobodu.

Novinarka Jasna Babić poslijepodne bi trebala izaći iz zatvora u Remetincu u koji je pritvorena jer se nije odazivala sudskim pozivima za raspravu u slučaju privatne tužbe za klevetu koju je protiv nje pokrenuo Josip Radeljak zvan Dikan.

Pročitajte i ovo Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!" Slika nije dostupna HND traži hitno puštanje na slobodu Novinarka Jasna Babić pritvorena u Remetincu

Odluku o puštanju Jasne Babić na slobodu donijelo je Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda koji je krajem studenoga i odredio tzv. disciplinski pritvor novinarki jer se nije odazvala na 16 sudskih poziva.

>> Duka: Slučaj novinarke Babić presedan u Hrvatskoj

Vijeće je na današnjoj sjednici iza zatvorenih vrata usvojilo prijedlog njezine braniteljice po službenoj dužnosti Laure Valković za ukidanjem pritvora u koji je novinarku policija odvela prije dva dana. Ona je vijeću predložila blažu mjeru, odnosno da se novinarka javlja raspravnom sucu.

Na sjednicu vijeća došao je i Radeljak koji je, kako se doznaje, sucima prvo poručio da ne pokleknu pritisku, nakon čega je rekao da se ne protivi puštanju novinarke iz pritvora, pri čemu je izrazio bojazan da se ona ponovno neće odazvati sudu i da neće doći na raspravu zakazanu za ponedjeljak.

Vijeće je na kraju odlučilo novinarku odmah pustiti na slobodu. Na tu odluku se Radeljak ima pravo žaliti u roku dva dana, no eventualna žalba ne odgađa izvršenje odluke, što znači da će Jasna Babić poslijepodne izaći iz Remetinca, čim se obave sve formalnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene