Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnici policijskih agencija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine razbili su međunarodnu kriminalnu skupinu koja je krijumčarila drogu u Hrvatsku i zaplijenili 60 kilograma skunka, priopćili su u petak iz državne policijske agencije SIPA u BiH.


U koordiniranoj policijskoj akciji koja se u petak zajedno izvodi u Hrvatskoj i BiH pretreseno je više objekata i uhićeni osumnjičeni za krijumačenje droge.

Vezani članci Koronavirus u BiH Epidemija u BiH ne posustaje: "Ne čeka nas ništa dobro, stvari se ne mijenjaju nabolje" Davor Božinović Božinović o međunarodnom skandalu: "Ovo je još jedna u nizu provokacija. EU parlamentarci su htjeli nezakonito prijeći granicu"

Pripadnici SIPA-e, Granične policije i MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije na području Hercegovine su pretresli četiri lokacije te su uhitili četiri osobe za koje su objavljeni inicijali Z.J., Š.Š. i M.O. U priopćenju SIPA-e se dodaje da se policijska akcija "Gas" provodi koordinirano s hrvatskim MUP-om, te da je u tijeku uhićenje više osumnjičenih osoba i pretresi objekata na većem broju lokacija u Hrvatskoj.

Policija pronašla 17,6 kilograma skunka!

SIPA pojašnjava da su njezini službenici u suradnji s PNUSKOK-om i MUP-om Republike Hrvatske tijekom višemjesečne složene kriminalističke istrage nadzirali veći broj osoba iz Hrvatske i BiH. Istraga je rezultirala prikupljanjem dokaza o kriminalnim aktivnostima osumnjičenih osoba te je zaplijenjeno preko 60 kg opojne droge „skunk“ na području Hrvatske.

Uhićene osobe se sumnjiči da su kao pripadnici organizirane kriminalne skupine u razdoblju od lipnja do studenog ove godine krijumčarili „skunk“ iz BiH u Hrvatsku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook