Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dosadašnjem istragom samoubojstava trojice mladića, koja su se u posljednja tri mjeseca dogodila na području Starih Mikanovaca, nije utvrđeno da je ijedno od samoubojstava počinjeno pod bilo kakvom prisilom od strane drugih osoba, izvjestila je danas Policijska uprava vukovarsko-srijemska.


Iz policije na taj način opovrgavaju pojedine napise u medijima te brojne priče koje su se u javnosti pojavile o mogućim razlozima samoubojstava trojice mladića iz Starih Mikanovaca. ‘Držimo kako se ovakvim javnim pogovorom kao i pisanjem pojedinih medija neopravdano širi atmosfera straha te se problematici samoubojstava, kao iznimno osjetljivom pitanju, pristupa na pogrešan način, što se u konačnici može negativno odraziti, prije svega kod onih osoba kod kojih od ranije postoji izražena sklonost samoubojstvu’, navodi policija.

Vezani članci Depresija, ilustracija Zašto nitko nije pomogao mladoj pedagoginji? Institucije prebacuju odgovornost, liječnica pere ruke: "Pacijentica je još bila u postupku odabira liječnika" Ilustracija Molila je za pomoć, ali sustav ju je iznevjerio. Sada je, nažalost, prekasno: "Želim spasiti svoj život. Prihvatila bih bilo kakvu pomoć, ali ruke su mi vezane"

>> Zbog samoubojstva mladih stižu stručnjaci

Samoubojstva vješanjem u protekla tri mjeseca u Starim Mikanovcima počinila su trojica mladića, a razlozi njihova samoubojstva ni javnosti, niti policiji nisu poznati. (Hina)