Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaplijenjeno 5,1 kg marihuane

Policija uhitila Ringwalda i razbila dilerski lanac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenska policija zaplijenila je 5100 grama marihuane te razbila krijumčarski lanac droge iz Bosne i Hercegovine koji je organizirao 38-godišnji Šibenčanin Stipe Ringwald, s prebivalištem u Zagrebu, koji je zbog droge i mnogih kaznenih djela otprije poznat policiji, rekao je na konferenciji za novinare načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Ivica Kostelić ne navodeći ime osumnjičenika.

Zbog neovlaštene prodaje, preprodaje, posjedovanja i prenošenja marihuane, policija je uz Ringwalda uhitila i 63-godišnjakinju iz Šibenika, 28-godišnjaka iz Bilica te 27-godišnjaka iz Vrgorca. Svi su osumnjičenici uz kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta (USKOK) privedeni mjerodavnim pravosudnim tijelima, rekao je Kostelić. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da se četvero osumnjičenika od 26. siječnja do 23. veljače ove godine dogovorilo i udružilo radi kupnje, pohrane i preprodaje marihuane kako bi ostvarili materijalnu dobit.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Sergej Trifunović procurili detalji Uhićen glumac Sergej Trifunović

Drogu skrivao u obiteljskoj kući

Cijeli je posao, kako se neslužbeno doznaje, a policija nije opovrgnula, organizirao Stipe Ringwald, koji je marihuanu nabavljao u BiH. Na granici je drogu preuzimao 27-godišnjak iz Vrgorca i prevozio je u Šibenik, gdje ju je preuzimao 29-godišnjak iz Bilica. On je drogu skrivao u obiteljskoj kući 63-godišnje Šibenčanke, gdje ju je prepakiravao u manje pakete i vozio preprodavačima i konzumentima na području Šibenika. Novac dobiven prodajom marihuane 29-godišnjak je davao 63-godišnjakinji, koja je tim novcem Ringwaldu podmirivala troškove te plaćala nabavu novih količina marihuane.

Kostanić je istaknuo kako je policija po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku jučer pregledala kuću 63-godišnjakinje, gdje je pronašla i oduzela pet paketa marihuane ukupne težine 5100 grama. Vrijednost te droge na crnom tržištu kreće se oko 250 tisuća kuna, kazao je Kostelić. Pronađene su i oduzete razne bankovne kartice, tisuću kuna, mobilni telefoni te potvrde o novčanim transakcijama. Kriminalističko istraživanje će se nastaviti kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane uz taj lanac krijumčarenja droge iz BiH u Hrvatsku, zaključio je Kostelić.

Načelnik Policijskoga nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta MUP-a Božo Barbarić podsjetio je kako je glavni organizator lanca krijumčarenja marihuane 38-godišnjak 2004. godine bio uhićen i osuđen u Francuskoj zbog posjedovanja 21 kilograma hašiša. Također je prije dva mjeseca zbog posjedovanja marihuane bio priveden u Zadru. Na novinarski upit zašto se Ringwald brzo nađe na slobodi iako je prijavljivan više puta zbog istih kaznenih djela Barbarić je odgovorio kako to nije pitanje za policiju. Akcija je provedena u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta MUP-a RH u koordinaciji sa šibenskim Županijskim državnim odvjetništvom i USKOK-om. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene