Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pet osoba je uhićeno u noćnom klubu ‘Club route 69’ u Plovaniji zbog kaznenih djela organiziranog kriminala, podvođenja i prostitucije u četvrtak oko 23 sata.


U akciji istarske policije i riječkog USKOK-a policijski istražitelji su u četvrtak oko 23 sata uhitili 5 osoba, piše Glas Istre. Oni su, s izuzetkom slovenskog državljanina, privedeni u istražni centar Županijskog suda u Rijeci i određen im je 30-dnevni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućnosti utjecaja na svjedoke. List neslužbeno doznaje da je u akciji policija na kriminalističko istraživanje u bujsku postaju privela više od deset ženskih osoba srpske nacionalnosti u starosti do 40 godina te im uz prekršajnu prijavu prijeti i izgon iz Republike Hrvatske zbog prostitucije.

Na meti policije jer su jeftiniji od konkurencije?

Vezani članci Provjereno: Ilegalni prijevoz migranata iz prve ruke - 4 Ispovijest čovjeka koji je prevozio migrante kroz Hrvatsku: "Čovjek dođe u napast, ljudi rade po tri godine za taj novac" Slika nije dostupna Majka podvodila curicu: Pronašli je mrtvu pored ceste

Petorici osumnjičenika policija je pretresla stanove, kuće i automobile, no nije poznato što su kod njih pronašli. Prema prvim informacijama, petorka je vrlo uigrana ekipa, a s druge strane, piše list, bilo je pitanje dana kada će u 'Club route 69' upasti policija zbog sumnji na prostituciju i povođenje. Djevojke su navodno ‘prodavane’ većinom talijanskim i slovenskim državljanima po popularnom cjeniku od 150 eura naviše. Javna je tajna na bujskom i umaškom području da se u noćnom klubu, pored striptiza, swinganja, go-go djevojaka, nudilo i seksualne usluge. Također, da je cijena za djevojku manja od konkurencije, što neki upravo navode kao razlog upada policije.