Obavijesti Video Pretražite Navigacija
htio je zaraditi

Nakon velike potrage: Uhvaćen krijumčar migranata koji je bježao policiji pa sletio autom s ceste

Policija (Foto/Arhiva: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Policija (Foto/Arhiva: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Policajci PU zagrebačke i PU krapinsko-zagorske dovršili su istragu protiv 30-godišnjaka koji je nezakonitno prevezao migrante u Hrvatsku.

Državljanin Moldavije (30) je 13. veljače za zasad neutvrđeni iznos novca omogućio migrantima da nezakonito dođu na teritorij Republike Hrvatske. Kada su došli u zemlju, organizirao je njihov daljnji prijevoz s područja Sisačko-moslavačke županije, izvijestila je zagrebačka policija.

Policija sumnja da je migrante osobno preuzeo i smjestio u automobil talijanskih registarskih oznaka, a namjera mu je bila da ih preveze u Zagrebačku županiju.

Policajci su ga pokušali zaustaviti u Pokupskom, ali se 30-godišnjak dao u bijeg. "Dolaskom do mjesta Žitkovčica u Ulici Vinogradi, oko 20:45 sati, izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika, a zatim se pješice dao u bijeg, zbog čega su za njim policijski službenici intenzivno tragali", navode iz policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz Gambije U Korani pronađeno tijelo migranta, s još trojicom muškaraca pokušao prijeći rijeku

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prevozio 30 ljudi Drama na granici: Policija pucala na kamion pun migranata, želio je ući u Austriju

Migrantima je pružena liječnička pomoć te su odvedeni u službene postaje policije. Krijumčar migrantima je uhićen unutar 24 sata na Graničnom prijelazu Macelj. Predan je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene