Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzela dio novca za sebe

Uhićena bankarica koja je osumnjičena da je pomagala fra Šimi Nimcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj oko fra Šime Nimca se i dalje razvija pa je tako uhićena i još jedna osoba, za koju policija sumnja da mu je pomagala u zloporabi položaja i ovlasti.

PU splitsko-dalmatinska izvijestila je kako je u suradnji s Državnim odvjetništvom u Splitu i Makarskoj uhitila i ispitala 41-godišnju ženu. Neslužbeno se doznaje kako se radi o bankarskoj službenici.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

>> Fra Šime branit će se sa slobode, oduzeta mu putovnica

Policija sumnjiči tu ženu, koja je jučer uhićena, da je fra Šimi Nimcu pomagala u zloporabi položaja i ovlasti, na način da je prikrila dio novca, koji je Nimac dobio prodajom crkvenog zemljišta. Ona je veći dio tog novca položila na osobni račun u banci, te se dijelom novca koristila za podmirenje svog prijašnjeg osobnog duga.

Protiv nje je podnesena odgovarajuća kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i dovedena je pritvorskom nadzorniku, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Podsjetimo, fra Šime Nimac osumnjičen je za zlouporabu položaja i ovlasti nakon nestanka s gotovo 10 milijuna kuna crkvenog novca. Izvanraspravno vijeće odlučilo je da se fra Šimi oduzme putovnica, ali i da se može braniti sa slobode. Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tražilo je da se fra Šimi odredi istražni zatvor od mjesec dana kako bi se spriječio njegov bijeg i eventualni utjecaj na svjedoke.

Vijeće je odlučilo da zatvor nije potreban, ali fra Šime se, osim što ostaje bez putovnice, jednom tjedno mora javljati nadležnoj policijskoj postaji.

34-godišnji fra Šime uhićen je u srijedu u Kozarčevoj ulici u Zagrebu. Protiv njega je podnesena kaznena prijava za zloporabu položaja i ovlasti jer je navodno bez odobrenja crkvenih vlasti prodao vrijedno zemljište svoje bivše župe u Baškoj Vodi te pobjegao s novcem (više od devet milijuna kuna). Gdje je novac od prodaje zemljišta otkrit će, rekao je, prilikom detaljnog iznošenja obrane.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene