Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U istražni centar Županijskoga suda u Puli sinoć je priveden 17-godišnjak iz Poreča zbog osnovane sumnje da je prouzročio smrt iz nehaja, izvijestila je istarska policija.


Prema riječima glasnogovornice istarske Policijske uprave Nataše Rogić, osnovano se sumnja da je 11. studenoga prošle godine oko 18 sati u turističkome naselju Plavoj laguni u Poreču, zbog još neutvrđenih razloga, s mola namjerno u more gurnuo 50-godišnjeg V.M. iz Buića, mjesta u blizini Poreča. Policajci su na temelju poziva pronašli mrtvog 50-godišnjeg muškarca u neposrednoj blizini mola, uz samu obalu, a obdukcijom je utvrđeno da se utopio te da nema tragova nasilja.

Vezani članci Doris Stanković ''Prosite okolo da zadovoljite svoju gladnu prdaru'': Obračun porečkog restorana i influencerice žari društvenim mrežama Predmeti kojima je 77-godišnjak oštećivao vozila sa registarskim oznakama Republike Srbije - 2 Muškarac uništavao vozila sa srpskim registracijama i ostavljao prijeteće poruke: "Treba vam zabraniti ulazak u RH na 500 godina"

Tada je javnost obaviještena da je 50-godišnjak krenuo u ribolov oko 18 sati, a kako se nije vratio kući do kasno u noć i nije odgovarao na pozive na mobilni telefon, supruga i njezina prijateljica krenule su ga tražiti. Jedna je osoba pronašla truplo u blizini obale u Plavoj laguni i odmah je nazvala ovlaštene službe.

Na temelju prikupljenih operativnih spoznaja i kriminalističkom obradom provedenom nad nekoliko osoba porečka policija utvrdila je osnovanu sumnju da je 17-godišnjak s porečkoga područja počinio kazneno djelo i prouzročio smrt iz nehaja, rekla je glasnogovornica Rogić i dodala kako su, osim njega, tijekom kriminalističke obrade ispitana još šestorica mladića.