Dvojica Rusa pokušala su u Karlovcu opljačkati bankomat. Policija ih je ubrzo razotkrila.

Galerija


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke, PNUSKOK-om, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Ruske Federacije, starosti 21 i 22 godine zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela "Zlouporaba naprava", "Oštećenje tuđe stvari" i "Računalna prijevara" u pokušaju.

Vezani članci Eksplozija u Poreču Burna noć u Istri: Porečane probudila snažna eksplozija - lopovi raznijeli bankomat i izazvali požar, u Umagu provaljeno u banku... Raznesen bankomat u Pojatnom (Foto: Pixsell,Rober Anic) - 1 Jesu li ove dvije pljačke povezane? U sat vremena razneseni bankomati u Zagrebu i Pojatnom

Utvrđeno je da su osumnjičeni po prethodnom dogovoru, u različito vrijeme s jednim danom razlike i na različite načine došli na područje Republike Hrvatske u Zagreb, gdje su odsjeli u hotelima na različitim adresama, nakon čega su unajmili osobno vozilo s kojim su 20. veljače 2020. godine u ranim jutarnjim satima dovezli se na područje Karlovca.

Nakon što su parkirali, pješice su se uputili u neposrednu blizinu bankomata te uz pomoć alata demontirali masku, odnosno plastiku na gornjem dijelu bankomata iznad tipkovnice. Tako su napravili otvor kojim se može pristupiti komunikacijskim žicama bankomata koje su pogodne za priključivanje elektronske naprave u namjeri da elektronskim putem daju nalog bankomatu za isplatu novca.

Nakon toga su se zbog nepoznatih razloga udaljili s mjesta počinjena kaznenih djela, ne otuđivši novac.

Temeljem naloga suda, obavljena je pretraga prostora gdje su boravili i vozila te su pronađeni predmetni prikladni za prikrivanje identiteta prilikom mogućih činjenja kaznenih djela.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćila je PU zagrebačka.