Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga je u tijeku

Vinki Cetinski određeno 48-satno zadržavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac suda u Puli odredio je 48-satno zadržavanje Vinki Cetinski i još dvoje privedenih.

Policija je jučer privela pet osoba iz Rovinja zbog sumnje u malverzacije s nekretninama. Kriminalističko istraživanje provedeno je nad pet osoba zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela 'Zlouporabe položaja i ovlasti' i 'Pomaganja' u vezi s istim kaznenim djelom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Malverzacija nekretninama VIDEO: Vinku Cetinski dočekali suprug i sinovi Slika nije dostupna Afera Končar-Cetinski Končar: Pokušao sam sve riješiti mirnim putem

Među privedenima je i Vinka Cetinski, bivša doministrica turizma, koja je oko 13 sati i 50 minuta izvedena pred istražnog suca Županijskog suda U Puli.

Dvoje osumnjičenih je ubrzo pušteno da se brane sa slobode, za dvoje je određeno 48 satno zadržavanje, a ista je odluka kasnije donesena i za Vinku Cetinski. Zadržavanje je određeno zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i suokrivljenike, Odvjetnik Vinke Cetinski rekao je kako je ona odgovorila i odbacile sve navode iz prijave te niječe počinjenje kaznenog djela. Rekla je kako nije zloporabila položaj te da nikako ne bi oštetila  za tako velik iznos novca tvrtku u kojoj je bila član Uprave.

Sve privedene tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti, stjecanje protupravne imovinske koristi ili za pomaganje u djelu. Policija već mjesecima istražuje ovaj slučaj. Prije šest mjeseci poznati biznismen Danko Končar policiji je prijavio prevaru koja je tekla, kako je i sam Končar ustanovio, po vrlo domišljatom obrascu.

'Uhićene osobe se sumnjiči da su, u ime oštećenog društva, kupovali poslovne udjele u trgovačkim društvima koja su ranije osnovali i to po cijenama znatno višim od stvarne vrijednosti tih poslovnih udjela, te da su, također u ime oštećenog društva, prilikom posredovanja u kupoprodaji nekretnina, u ugovorima o kupoprodaji prikazivali više cijene od stvarno isplaćenih, dok su razliku između prikazane i stvarno isplaćene cijene zadržavali za sebe. Materijalna šteta nanesena trgovačkom društvu procjenjuje se na oko 30 milijuna kuna', priopćili su iz Istarske policije.

'Zbog postojanja sumnje da je na štetu trgovačkog društva napravljeno više malverzacija oko kupnje nekretnina privedeno je 5 osoba pod sumnjom da su zloporabili položaj i ovlasti i pomagali tom kaznenom djelu', izvijestio je Valter Opašić, glasnogovornik PU istarske.

Novinarskoj ekipi Dnevnika Nove TV je Mirko Cetinski, suprug privedene Vinke, rekao kako su poziv u policiju očekivali još prije 8 mjeseci. Rekao je kako je policija iz njihove kuće izuzela neke dokumente te da se i oni osjećaju prevareno.

'Ništa novo, redosljed stvari nalaže da se napravi policijski izvid dobili su svu dokumentaciju koju su htjeli, trebalo je datri izjavu kod državnog tužioca i eto to je učinjeno', rekao je Mirko Cetinski, suprug Vinke Cetinski.

Neslužbeno doznajemo kako su, osim Vinke Cetinski, privedeni i Drago R. (trgovac nekretninama), Marin i Milan S. (također trgovci nekretninama) te Željan H. (odvjetnik).

Neslužbeno saznajemo i kako su zbog povezanosti s malverzacijama privedene još dvije osobe - Gordan D. i Željko B.

Vinka Cetinski je majka pjevača Tonya Cetinskog, a bila je suradnica poduzetnika Danka Končara koja je u njegovo ime kupovala zemljišta u Istri. Prije nekoliko mjeseci Danko Končar je podnio kaznenu prijavu protiv Vinke Cetinski zbog prijevare.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene