Policija je objavila detalje požara kuće u Lokvama, u Gorskom kotaru, u nedjelju ujutro u kojem je smrtno stradao 57-godišnji muškarac.

Galerija


Jutros oko 9 sati izbio je požar u obiteljskoj kući na području Lokava.

Vezani članci U noći gorjeli automobili u Zagrebu (Foto: Pixsell,Roberto Anic) - 4 Napokon dolijao! Policija uhitila muškarca povezanog s izazivanjem požara na čak 22 automobila u Zagrebu KBC Split Oglasio se alarm u splitskom KBC-u: Osjetio se miris paljevine na odjelu onkologije, izvidi u tijeku

Nažalost, u kući je pronađeno mrtvo tijelo 57-godišnjeg hrvatskog državljanina, a točan uzrok smrti bit će utvrđen obdukcijom, objavila je PU primorsko-goranska.

Na mjestu požara tijekom poslijepodneva proveden je očevid kojim je utvrđeno da je požar izbio uslijed prijenosa topline s električne grijalice na zapaljivi materijal. U požaru su nastala oštećenja u spavaćoj sobi i kuhinji, dok su ostali dijelovi stana zacrnjeni od dima.

Zapovjednik JVP Delnice Dražen Rački rekao je kako je požar bio zahtjevan za gašenje jer se proširio na tavanski prostor.

Miljenko, susjed nesretnog muškarca koji je preminuo u požaru, rekao je kako je stradali 57-godišnjak bio teški bolesnik koji je bio gotovo potpuno nepokretan.

Prema izvješću Javne vatrogasne postrojbe Delnice, dojava o požaru kuće u Lokvama primljena je oko 9,13 sati, a vatrogasci vrlo brzo stigli na požarište.

Požar se nije proširio na susjednu kuću.

Požar je lokaliziran oko 10 sati, a potpuno ugašen oko 13 sati. U gašenju je sudjelovalo sedam vatrogasaca JVP Delnice s dva kamiona i jednim kombijem te šest vatrogasaca DVD Lokve s jednim kamionom i jednim terenskim vozilom. (MT/Hina)