Policija je očevidom ustvrdila uzrok smrti dva migranta u šumi na području Drežnice u Karlovačkoj županiji.

Galerija


''Provedenim očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je do smrtnog stradavanja dvojice nepoznatih muškaraca došlo prilikom odrona kamenja s uzvišenja koje je palo na njih. Nadležnom državnom odvjetništvu o ovom događaju bit će dostavljeno izvješće'', priopćila je PU karlovačka.

Vezani članci Policija na Bajakovu pronašla krijumčara (Foto: Dnevnik.hr) Kako je dolijao krijumčar koji je migrante ostavio da se utope: ''Sumnjivo se ponašao, vozač busa vidio je da se nešto događa'' Policijski očevid, arhiva (Foto: Pixell) Procurile neslužbene informacije: Otkriveno što bi mogao biti uzrok smrti migranata u šumi kod Ogulina?

Podsjetimo, u nedjelju ujutro na poziv građana policija je u šumi na području Drežnice pronašla 12 migranata među kojima su dva bila mrtva. Građani su ispričali kako su migranti ondje došli u subotu, a ujutro su panično od mještana zatražili pomoć. Iako policija nije potvrdila, doznaje se da su preminula dva mladića iz Sirije.

''Ostalih deset zatečenih stranih državljana izrazilo je namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom te su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu'', priopćili su iz policije.

Predsjednik mjesnog odbora Drežnica, Đorđe Tomić ispričao je što je kako se sve dogodilo. ''Ja nisam mogao pristupiti, jer mi policija nije dala, nego mi je doktor Kovačić rekao da je jednom kamen pao na prsa. i smrvio ga. Drugoga da je udarilo u kuk i noga mu je bila smrvljena. Dok su oni došli, udaljenost je sedam kilometara, dok je policija došla brzo je iskrvario. Nije mu bilo spasa'', rekao je Tomić.