Prometna nesreća u Samoboru (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)
Prometna nesreća u Samoboru (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Policija se oglasila o nesreći u Samoboru u kojoj su život izgubile tri osobe, jedna na mjestu nesreće, a dvije naknadno u bolnici.


Policija je u objavila detalje prometne nesreće u Samoboru u kojoj su život izgubile tri osobe, jedna na mjestu nesreće, a dvije naknadno u bolnici. Prenosimo ga u cijelosti:

Vezani članci Policija, ilustracija Sudar u Zagrebu: 19-godišnji vozač Jaguara skrivio prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen 67-godišnji muškarac Prometna nesreća (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) - 1 Nakon teškog sudara u Samoboru: Dvije osobe preminule u bolnici, ukupno troje smrtno stradalih

"Jučer oko 12.10 sati u Samoboru, 86-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Alfa Romeo, zagrebačkih registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom spojnog kolnika autoceste A3 i Ulice Bobovica u smjeru istoka.

Dolaskom do stupa javne rasvjete broj 19 prešao je na traku namijenjenu za promet vozilima iz suprotnog smjera te se frontalno sudario s teretnim vozilom marke Scania, kutinskih registarskih oznaka (koji je vukao priključno vozilo marke Schwarzmuller, kutinskih registarskih oznaka) kojim je upravljao 46-godišnji vozač, a kretao se u smjeru zapada.

Na mjestu događaja smrtno je stradala 26-godišnja putnica iz osobnog automobila, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Vozaču je liječnička pomoć pružena u KB Zagreb, a putnici iz osobnog automobila 68-godišnjoj slovenskoj državljanki u KB Sveti Duh, gdje su od ozljeda preminuli", navodi se u priopćenju.

Ovu nesreću zagrebačka policija iskoristila je kako bi još jednom poslala važnu poruku.

"Ponovno ukazujemo na nužan oprez i na dosljedno poštivanje odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer se samo tako može povećati razina sigurnosti u cestovnom prometu, s naglaskom na prekršaje pridržavanja ograničenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa, kako vozača, tako i putnika u vozilima i zabrane vožnje pod utjecajem alkohola i nepropisnog korištenja mobitela u vožnji. Navedena četiri prekršaja predstavljaju i tzv. 'četiri ubojice u prometu'", poručili su.