Zagrebačka policija priopćila je da je spriječila mogući veći sukob navijača te da su gostujući navijači napustili Hrvatsku u pratnji policije.


U utorak su u zagrebačkoj Dubravi letjeli stolci s obližnjih terasa, boce, gorjele baklje, a Dubrava je cijelu večer bila pod opsadom interventne policije. Svjedoci tvrde da su navijači bježali po krovovima i dvorištu.

Vezani članci Propucan kafić na Kustošiji U Zagrebu propucana dva kafića: "Dobro da nije radni dan. Tu more djece ujutro prolazi na putu prema školi" Lisice, ilustracija Tražili od muškarca da za njih krade, pali aute i provaljuje u kuće: Kad ih je odbio - zatočili ga i tukli

Iz zagrebačke policije priopćeno je da je u utorak oko 21:30 na području Dubrave, na parkiralištu trgovine u Dankovečkoj ulici, došlo do tučnjave između navijačkih skupina gostujućeg i domaćeg kluba.

Na samom mjestu događaja, kako bi odbili izravni napad na sebe i spriječili daljnji napad četiristotinjak navijača, policajci su uporabili sredstava prisile - tjelesne snage i palice prema većem broju osoba. Tom prilikom nije bilo ozlijeđenih, navodi u priopćenju zagrebačka policija.

"U daljnjem tijeku postupanja vrlo je brzo uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira uz prisutnost svih raspoloživih snaga Policijske uprave zagrebačke s ciljem sprječavanja eventualno novih sukoba i održavanja povoljnog stanja. Nadalje, utvrđeno je da je u ranije opisanom sukobu sudjelovalo oko 300 navijača domaćeg kluba te stotinjak navijača gostujućeg kluba", navode u priopćenju.

Oštećeno pet ugostiteljskih objekata i tri parkirana vozila

Prema dosad prikupljenim informacijama, od posljedica sukoba nije bilo ozlijeđenih osoba. Međutim, oštećeno je pet ugostiteljskih objekata te su oštećena tri parkirana vozila.

Radi se o četiri ugostiteljska objekta u Dankovečkoj ulici, jednom u Ulici Dubrava te o dva osobna automobila marke VW Golf, oba zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo 49-godišnjaka i 54-godišnjaka, te Audi A4 njemačkih nacionalnih registarskih oznaka, vlasništvo 26-godišnjaka.

"Pod pratnjom policije gostujući su navijači napustili područje Republike Hrvatske, a kriminalističko istraživanje se nastavlja", zaključuju u priopćenju u zagrebačkoj policiji.