Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epilog kaosa u Dubravi

Policija objavila da je spriječila mogući veći sukob navijača: Tukli palicama veći broj osoba, nema ozlijeđenih. Poljaci pod pratnjom policije napustili Hrvatsku

Zagrebačka policija priopćila je da je spriječila mogući veći sukob navijača te da su gostujući navijači napustili Hrvatsku u pratnji policije.

U utorak su u zagrebačkoj Dubravi letjeli stolci s obližnjih terasa, boce, gorjele baklje, a Dubrava je cijelu večer bila pod opsadom interventne policije. Svjedoci tvrde da su navijači bježali po krovovima i dvorištu.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Davor Božinović i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Neredi u Splitu Božinović oštro odgovorio Milanoviću: "U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, policajac početnik je imao manju plaću od kolege u BiH"

Iz zagrebačke policije priopćeno je da je u utorak oko 21:30 na području Dubrave, na parkiralištu trgovine u Dankovečkoj ulici, došlo do tučnjave između navijačkih skupina gostujućeg i domaćeg kluba.

Na samom mjestu događaja, kako bi odbili izravni napad na sebe i spriječili daljnji napad četiristotinjak navijača, policajci su uporabili sredstava prisile - tjelesne snage i palice prema većem broju osoba. Tom prilikom nije bilo ozlijeđenih, navodi u priopćenju zagrebačka policija.

"U daljnjem tijeku postupanja vrlo je brzo uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira uz prisutnost svih raspoloživih snaga Policijske uprave zagrebačke s ciljem sprječavanja eventualno novih sukoba i održavanja povoljnog stanja. Nadalje, utvrđeno je da je u ranije opisanom sukobu sudjelovalo oko 300 navijača domaćeg kluba te stotinjak navijača gostujućeg kluba", navode u priopćenju.

Oštećeno pet ugostiteljskih objekata i tri parkirana vozila

Prema dosad prikupljenim informacijama, od posljedica sukoba nije bilo ozlijeđenih osoba. Međutim, oštećeno je pet ugostiteljskih objekata te su oštećena tri parkirana vozila.

Radi se o četiri ugostiteljska objekta u Dankovečkoj ulici, jednom u Ulici Dubrava te o dva osobna automobila marke VW Golf, oba zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo 49-godišnjaka i 54-godišnjaka, te Audi A4 njemačkih nacionalnih registarskih oznaka, vlasništvo 26-godišnjaka.

"Pod pratnjom policije gostujući su navijači napustili područje Republike Hrvatske, a kriminalističko istraživanje se nastavlja", zaključuju u priopćenju u zagrebačkoj policiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene