Bombe (Foto/Arhiva: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Bombe (Foto/Arhiva: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Policija je na Pelješcu na bivšem odlagalištu smeća, u blizini mjesta Mokalo, pronašla tri nagorjele ručne bombe M-75.


Policajci na jugu Hrvatske, u jutarnjim satima u subotu, na bivšem odlagalištu smeća u blizini mjesta Mokalo na Pelješcu, izuzeli su tri nagorjele ručne bombe M-75 i zbrinuli ih prema pravilima struke, izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska.

Vezani članci Pozornica na Zrću (Foto: Dnevnik.hr) Dvojica ugostitelja prijavljena zbog kršenja mjera, brzo su pušteni na slobodu Policija, ilustracija Skandal u Varaždinu: Na spomeniku žrtvama holokausta osvanuo kukasti križ i slovo 'U'

Riječ je o području na kojem je od 25. rujna do 1. listopada bjesnio veliki požar.

Povodom ovog događaja podsjećaju građane da ne ostavljaju minsko eksplozivna sredstva na otvorenim javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece.

Akcija ''Manje oružja manje tragedija'' još traje te pozivaju građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije.

Građani takva sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svakoj nakani trebaju obavijestiti policiju na broj 192 ili se javiti u najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je anonimna, vremenski neograničena i bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonskoj liniji 0800 88 92.