Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje policije

Pravi "ruski rulet": Policija na Pelješcu pronašla tri bombe, nagorjele u nedavnom požaru

Bombe (Foto/Arhiva: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Bombe (Foto/Arhiva: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Policija je na Pelješcu na bivšem odlagalištu smeća, u blizini mjesta Mokalo, pronašla tri nagorjele ručne bombe M-75.

Policajci na jugu Hrvatske, u jutarnjim satima u subotu, na bivšem odlagalištu smeća u blizini mjesta Mokalo na Pelješcu, izuzeli su tri nagorjele ručne bombe M-75 i zbrinuli ih prema pravilima struke, izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska.

Pročitajte i ovo Privođenje srpske bande u Španjolskoj Zvan Snajper Huligan koji je preživio dva atentata uhićen u Španjolskoj: Dio je opasne bande koja je trgovala ljudima Ilustracija Policija ih je ulovila Napili se kao zvijeri pa pucali iz kuće kraj Karlovca: Pogledajte gdje ih je policija ulovila i koliko su napuhali

Riječ je o području na kojem je od 25. rujna do 1. listopada bjesnio veliki požar.

Povodom ovog događaja podsjećaju građane da ne ostavljaju minsko eksplozivna sredstva na otvorenim javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece.

Akcija ''Manje oružja manje tragedija'' još traje te pozivaju građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije.

Građani takva sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svakoj nakani trebaju obavijestiti policiju na broj 192 ili se javiti u najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je anonimna, vremenski neograničena i bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonskoj liniji 0800 88 92.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene