Provedena su kriminalistička istraživanja nad više osoba vezano za nabavu, otkup, izradu, razmjenu i preinaku ilegalnog vatrenog oružja radi njegovog daljnjeg krijumčarenja i prodaje te su podnesene kaznene prijave.

Galerija Oružje (Foto: MUP) Oružje (Foto: MUP) +0 Oružje (Foto: MUP)

U lipnju su policajci s područja Vukovarsko-srijemske, Brodsko - posavske i Osječko-baranjske županije proveli akciju TELUM, na temelju koje su proveli kriminalističko istraživanje nad više osoba u vezi s nabavom, otkupom, izradom, razmjenom i preinakom ilegalnog vatrenog oružja radi njegovog daljnjeg krijumčarenja i prodaje.

Vezani članci Prosvjed u Americi UZNEMIRUJUĆI VIDEO Šokantne snimke policijske brutalnosti: "Nisam ništa učinio! Mama! Mama!" Ruski predsjednik Vladimir Putin Srušio se helikopter koji se koristi za prijevoz Putina. Rusija opet teško optužila Ukrajinu - "Namjerno su gađali bolnicu"

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU vukovarsko-srijemske su, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, 23. kolovoza obavili 32 pretrage doma i drugih prostorija te pretrage 13 osobnih automobila. Tom su prilikom pronašli i oduzeli: tri automatske puške, pet pušaka M48, jednu puškostrojnicu, strojnicu, malokalibarsku pušku nepoznate marke, dva prigušivača za pušku, 10 ručnih bombi, 10 upaljača za bombe, četiri tromblonsko-trenutne mine, 1,2 kg TNT-a, 9 054 komada različitog streljiva te više komada različitih dijelova vatrenog oružja.

Kod četiri osobe koje su protupravno posjedovale oružje i streljivo, pronađeno je i uz potvrdu o privremenom oduzimanju izuzeto ukupno 23 lovačke puške, 10 lovačkih pištolja, 2 revolvera i jedan plinski pištolj za koje su iste posjedovale oružni list za držanje i nošenje vatrenog oružja, sukladno Zakonu o oružju. Također, kod jedne osobe pronađeno je i 72,3 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija zbog čega je podnesena kaznena prijava iz čl. 264. Kaznenog zakona RH Nedozvoljena trgovina.

Protiv pet osoba podnesene su kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 331. Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, a protiv tri osobe podnesene su prekršajne prijave iz Zakona o oružju.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko- posavske su na području Slavonskog Broda i Nove Gradiške proveli pretrage doma i drugih prostorija te osobnih automobila.

Tako su u kući i automobilu 57-godišnjaka iz Nove gradiške pronašli veću količinu streljiva i vatrenog oružja te manju količinu minsko-eksplozivnih sredstava, koje je protupravno posjedovao.

Prilikom pretraga na području Slavonskog Broda i općine Bebrina, policijski službenici su kod 52-godišnjaka i 67-godišnjaka pronašli više komada vatrenog oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i veću količinu raznog streljiva, koje su protupravno posjedovali. Kod 22-godišnjaka s područja općine Bebrina pronađeno je više komada vatrenog oružja i pripadajućeg streljiva, koje je protupravno posjedovao.

Protiv 57-godišnjaka, 52-godišnjaka, 67-godišnjaka i 22-godišnjaka policija će podnijeti odgovarajuće kaznene i prekršajne prijave.

Također, prilikom pretraga kod 44-godišnjaka i 29-godišnjaka u Slavonskom Brodu, pronađeno je ukupno 69 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, a protiv počinitelja podnesena je kaznena prijavu zbog kaznenog djela iz čl. 264. Kaznenog zakona RH Nedozvoljena trgovina.

Policijski službenici policijske uprave osječko-baranjske, Policijske postaje Našice temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, proveli su pretragu doma i drugih prostorija kod tri osobe. Kod jedne osobe s područja Našica pronađena jedna malokalibarska puška s optikom nepoznate marke i spremnikom sa šest komada streljiva te jedna puška marke „Sava Kranj“ s optikom i 4 komada streljiva. Predmeti su uz potvrdu o privremenom oduzimanju oduzeti, a protiv počinitelja je podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Našicama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju