Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi maloljetnik teško ozlijeđen

Policija maloljetnika pustila samog pa ga usmrtio pijani vozač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od trojice maloljetnika, koje je sinoć policija privela zbog kršenja Obiteljskog zakona, pa potom prevezla dio puta do njihovih domova umjesto da su ih predali roditeljima, jedan je poginuo, a drugi teško ozlijeđen u prometnoj nesreći, kada je na njih oko dva sata ujutro kod Kuršanca u Međimurju, dok su pješačili uz rub kolnika, naletio automobil kojim je upravljao pijani vozač.

Treći maloljetnik, 14-godišnjak iz Kuršanca, nije ozlijeđen. Uslijed udara dvojica 15-godišnjaka su odbačena u polje, dok je automobil sletio s kolnika i prevrnuo se. Uslijed zadobivenih ozljeda jedan od dječaka preminuo je na mjestu događaja, dok je drugi vozilom Hitne pomoći prevezen u čakovečku bolnicu gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede i zadržan je na liječenju. Tijelo preminulog maloljetnika prevezeno je na Odjel patologije čakovečke bolnice gdje će se obaviti sudska obdukcija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Alkohol odnio još jedan život Pijani vozač ubio putnika Slika nije dostupna S 2,19 promila usmrtio jednog pješaka

Vozač osobnog automobila (37) iz Kuršanca, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola (2,56 g/kg), zbog neprilagođene brzine, na ravnom dijelu ceste izgubio je nadzor nad automobilom i naletio na pješake. Nije ozlijeđen, uhićen je i priveden u Policijsku upravu međimursku i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog izazivanje prometne nesreće, izvijestila je međimurska policija.

Roditelji nisu htjeli po maloljetnike

Dvojicu 15-godišnjaka s još jednim 14-godišnjim maloljetnikom varaždinski policajci sinoć su poslije 23 sata bez pratnje i osobnih dokumenata zatekli kod varaždinske sportske dvorane na Dravi, rekao je na konferenciji za novinare načelnik PU varaždinske Rade Sitar. Dodao je da su maloljetnici privedeni u varaždinsku policiju te da su službenici čakovečke policijske postaje, na čijem području maloljetnici prebivaju, obavijestili roditelje, koji pak nisu željeli doći po njih. Policajci su o slučaju propustili obavijestiti Centar za socijalnu skrb, rekao je Sitar.

Varaždinski su policajci trojicu maloljetnika službenim vozilom prevezli u Međimurje, ali nisu ih predali roditeljima već su ih kilometar i pol prije mjesta stanovanja pustili i poslali da se sami vrate kući. Oko tri sata ujutro iz PU međimurske dojavljeno je o stradavanju maloljetnika.

Sitar je, izrazivši žaljenje obiteljima stradalih maloljetnika, rekao da je odmah obavijestio Ravnateljstvo policije, a Odjel za unutarnju kontrolu i Odjel za nadzor i prevenciju utvrđuju stegovnu i kaznenu odgovornost petorice varaždinskih policajaca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene