Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija objavila detalje

Uhićen muškarac koji je postavio 2,5 kilograma eksploziva u automobil poduzetnika i bivšeg boksača

Eksploziv u gepeku (Foto: Ivica Ivić)
Eksploziv u gepeku (Foto: Ivica Ivić) Ivica Ivi?
Aktualno Galerija +0 Eksploziv u gepeku (Foto: Ivica Ivić) Galerija 1/1 >>
Zagrebačka i primorsko-goranska policija dovršile su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Prijetnja" na štetu 37-godišnjaka i kaznenog djela "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari".

Sumnjaju kako je 31-godišnjak, s namjerom da podmetanjem eksploziva kod oštećenog izazove uznemirenost i strah za njegov život i život njegove obitelji, tijekom srpnja 2019. godine došao do poduzeća oštećenika te u njegov osobni automobil u stražnji prtljažni prostor, ispod tapecirane podloge, odložio pakiranje plastičnog eksploziva sveukupne mase 2,5 kg.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

Na temelju naloga Županijskog suda u Rijeci i Zagrebu, na području Zagreba i Crikvenice obavljeno je više pretraga domova i osobnog automobila kojima se koristi osumnjičeni te je pronađen jedan pištolj marke Walther s pripadajućim spremnikom i streljivom, mobitel i manja količina droge, priopćila je zagrebačka policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

U nedjelju, 25. kolovoza oko 18 sati u Susedgradu na Samoborskoj cesti, u osobnom automobilu marke BMW pronađen je eksploziv, međutim nije bilo nikakve opasnosti za građane, priopćila je tada šturo policija.

Mediji su naknadno javili kako se radi o automobilu poduzetnika i nekadašnjeg prvaka u kickboksu Ivice Ivića. Eksploziv je pronašao u prtljažniku, a o svemu je odmah obavijesti policiju.

Ivić je tada kazao kako vjeruje da je riječ o pokušaju atentata i da je uvjeren da "odmazdu" potpisuju iste osobe koje su naručile ubojstvo njegova brata Stipana Ivića 2017. u Španskom, a za što je na 10 godina zatvora osuđen Mirko Marić. (MT/Hina)

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene