Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ribu pronašao lovočuvar

Policija istražuje dva slučaja odbačene ribe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primorsko-goranska policija istražuje tko je u dva navrata na području općine Čavle odbacio kašete s više od tone ribe koja se počela raspadati i prijetiti zagađenjem izvorišta i podzemnih voda koja se nalaze u tom vodozaštitnom području kod Rijeke, doznaje se danas u policiji.

U prvom navratu krajem prošlog tjedna pronađeno je, po procjenama, gotovo tona raspadajuće ribe u stotinjak odbačenih kašeta. Kašete i ribu je pronašao lovočuvar na predjelu Čičave, na najistočnijem dijelu Grobničkog polja, na rubu obronaka te u blizini autoceste i 'stare' magistralne ceste kroz Gorski kotar.

Nova količina ribe, nešto manja nego u prvom navratu, pronađena je nekoliko dana kasnije. Kašete i trula riba ovaj put su pronađene u grmlju kraj ugibališta na magistralnoj cesti u blizini brda Kamenjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi Pomor ribe u Australiji nesnosan smrad VIDEO Milijuni mrtvih riba preplavili rijeku: "Ovo je nadrealno"

>> Veća količina mrtve ribe u bračkom akvatoriju

U oba slučaja je izvješćena općina Čavle, na čijem području je pronađena odbačena riba, očemu je obavijestila policiju koja je pokrenula istragu.

Lokacije je očistila riječka Veterinarska stanica, s kojojm općina ima ugovor o uklanjanju pronađenih lešina životinja i sličnim slučajevima.

Dodatni ekološki problem ovih slučajeva je u tome što je riječ o vodozaštitnoj zoni te je postojala opasnost zagađenja podzemnih voda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene