Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policijskim očevidom utvrđeno je da je jutrošnju eksploziju na željezničkoj pruzi u Podsusedu prouzročila nepoznata eksplozivna naprava, a o kakvoj je napravi riječ pokazat će daljnje kriminalističko istraživanje, doznaje se u PU zagrebačkoj.


Riječ je o izvanrednom događaju, izjavila je Gordana Dušanić iz PU zagrebačke. Međutim, odgovorila je, o mogućem terorističkom činu, preuranjeno je špekulirati. Najavila je da bi policija sutra trebala reći više o samom događaju.

>>
Policija i forenzičari se povukli, još se ne zna što je uzrokovalo eksploziju na pruzi

Eksplozija je nešto prije 4 sata odjeknula na X. koridoru, najprometnijem hrvatskom željezničkom magistralnom pravcu kojim uz međunarodne i domaće putničke i teretne vlakove prometuje i prigradska željeznica. Nitko nije ozlijeđen, a oštećen je teretni vlak koji je prometovao na relaciji Zagreb-Varaždin te pruga.

Desetim koridorom dnevno, radnim danom, prometuje 86 gradsko-prigradskih putničkih vlakova, 35 lokalnih putničkih vlakova te 10 međunarodnih putničkih vlakova koji prevezu oko 26 tisuća putnika. Dnevno tim koridorom prođe osam, do deset teretnih vlakova.

U 16,57 sati uspostavljen je promet na oba kolosijeka na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Zaprešić. (Hina)

Vezani članci Teretni brod, ilustracija Drama u Arapskom moru: Izraelski teretni brod pogodila iranska raketa Policija, ilustracija Eksplozija i požar kamina u obiteljskoj kući u Zagrebu: Jedna osoba hitno prevezena u bolnicu

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook