Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Osijeku na kaznu zatvora od dvije godine s kušnjom od pet godina nepravomoćno je osudio policajca Jugoslava Seperovića.


Njegov je 12-godišnji sin teško u svibnju stradao kad je aktivirao ručnu bombu, koju je našao na tavanu obiteljske kuće u Bilju, gdje je Seperović nedopušteno držao cijeli arsenal oružja.

Vezani članci Auto na parkiralištu ''Lopov zlatna srca'' ukrao joj auto i onda još prijetio da će joj pozvati policiju Koronavirus Rodbinu uvjerio da ona ne želi razgovarati s njima: Šest godina skrivao majčinu smrt i dizao njezinu mirovinu

Za kazneno djelo protiv opće sigurnosti Sud je Seperovića osudio na godinu i pol zatvora, te godinu dana za nedopušteno držanje oružja, odnosno jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora, uvjetno na pet godina. Obrazlažući presudu, sudac Darko Krušlin je rekao kako je Sud uvažio kao olakotne okolnosti to što je okrivljenik iskreno priznao krivnju i što posljedice teško pogađaju i njega samog.

>> Dječak koji je aktivirao bombu izvan životne opasnosti

Seperovićev 12-godišnji sin je u svibnju na tavanu obiteljske kuće pronašao oružje, aktivirao ručnu bombu i od eksplozije zadobio teške tjelesne ozljede desne šake i tijela te mu je život bio ugrožen. Policajcu je oduzeta velika količina oružja, a osječko-baranjska Policijska uprava ga je udaljila s dužnosti do okončanja disciplinskog postupka koji još traje, a koji prema riječima glasnogovornice Edite Roterbauer može trajati do godinu dana.

Nije prva tragedija u obitelji

To nije bila prva tragedija u obitelji policajca Seperovića. Isti sin, kad je imao četiri godine, iz pištolja kojeg je Seperović napunjenog ostavio nadomak djetetu, pucnjem u glavu usmrtio je majku. Metak je ispaljen iz službenog pištolja, te je i tada pokrenut kazneni postupak, ali je Seperović tada oslobođen optužbi uz obrazloženje kako bi zatvorska kazna nanijela još veću štetu djetetu.

Seperović je tijekom današnjeg suđenja prihvatio odgovornost i krivnju za tešku tragediju koju je prouzročio nesavjesnim i protuzakonitim držanjem oružja, no rekao je da 'traži i milost jer je u ovim trenucima najpotrebniji u odrastanju sina'.