Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje stabilno

Dječak koji je aktivirao bombu izvan životne opasnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvanaestogodišnji dječak koji je u srijedu u obiteljskoj kući u Bilju aktivirao ručnu bombu pri čemu je teško ranjen više nije u životnoj opasnosti i stanje mu je stabilno, izvijestili su u Kliničkome bolničkom centru u Osijeku.

Njegov 47-godišnji otac, inače policijski službenik, sinoć je uz kaznenu prijavu doveden u istražni centar Županijskoga suda u Osijeku zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te zbog nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, izvijestila je Osječko-baranjska Policijska uprava. Pri premetačini kuće u kojoj se dogodila nesreća te njihove obiteljske kuće, također u Bilju, pronađena je i oduzeta velika količina oružja te razne vrste eksplozivnih sredstava.

Pročitajte i ovo Talijanska policija Nakon napada u Rusiji I naši susjedi na oprezu: Još jedna europska zemlja podigla razinu opasnosti od terorizma Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada

Teška tragedija u toj obitelji dogodila se i 7. siječnja 2002., kada je četverogodišnjak nesretnim slučajem pucnjem iz pištolja ubio majku. Otac, inače granični policajac ostavio je pištolj s mecima nadomak dječaku, koji ga je uzeo i majku pogodio u glavu. Protiv oca policija je tada podnijela kaznenu prijavu Općinskome sudu u Belome Manastiru te je provela disciplinski postupak i udaljila ga s posla na koji je nakon određenog vremena vraćen.

Po riječima predsjednika Općinskoga suda u Belome Manastiru Roberta Gojevića, policajac, otac dječaka koji je nepažnjom ubio majku, proglašen je krivim, ali nije osuđen jer se, kako je za Hinu rekao Gojević, 'radilo o kaznenom djelu kojim je bio pogođen i okrivljenik'. Nažalost, dodao je, ponovno se dogodila tragedija. Osječko-baranjska Policijska uprava u današnjem priopćenju među ostalim navodi da je policija u vezi s tragedijom 7. siječnja 2002. stručno i odgovorno obavila posao i 'poduzela sve mjere i radnje' kako bi se rasvijetlile okolnosti pogibije 37-godišnje policajčeve supruge.

>> Dječak ozlijeđen bombom pištoljem je ubio majku

Premetačina kuće policijskog službenika tada nije obavljena jer, kad je riječ o obiteljskoj tragediji izazvanoj njegovim službenim pištoljem, 'nije postojala sumnja da je posjedovao minsko-eksplozivna sredstva, oružje i streljivo' koji su pronađeni 19. svibnja ove godine njegovim dvjema kućama u Bilju, navodi se u priopćenju. Dodaje se kako je 47-godišnji policijski službenik nakon teške tragedije 12-godišnjeg dječaka kazneno prijavljen i udaljen iz službe te da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene