Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija na A4

Policajci poginuli u sudaru presretača i kamiona bili pod utjecajem alkohola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Točan uzrok nesreće na autocesti A4 kod Zagreba i dalje nije poznat. No utvrđeno je da je policajac koji je vozio imao 2,91 promila, a njegov kolega suvozač 1,83 promila alkohola u krvi.

U nesreći koja se dogodila 28. prosinca, sudjelovali su službeno policijsko vozilo i teretno vozilo Mercedes varaždinskih registracija, te još dva osobna automobila, a poginuo je 42-godišnji policajac, a 30-godišnji policijski službenik suvozač, preminuo je kasnije u bolnici.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Westgatea prema jankomiru Kombi Sokol Marića sudjelovao u nesreći kod Westgatea: Ozlijeđene tri osobe Ilustracija kod Sv. Roka Dvije osobe poginule u teškoj nesreći, autocesta zatvorena: "Posvuda su razbacani dijelovi automobila"

>> Strašna nesreća: Policajac se presretačem zabio u kamion i poginuo

Oba policijska službenika bila su pod utjecajem alkohola, vozač s 2,91 promila, a suvozač s 1,83 promila alkohola u krvi, priopćila je policija. Uzrok nesreće, ističu u policiji, nije utvrđen.

Kamion je nakon sudara probio zaštitnu ogradu te prešao na suprotni prometni trak, gdje se prevrnuo na bok. tada su na njega naletjela još dva vozila. Vozač kamiona prošao je bez ozljeda, dok je putnica u kamionu prebačena u bolnicu s teškim tjelesnim ozljedama.

Ravnateljstvo policije tek je danas objavilo priopćenje o rezultatima očevida, a mi ga prenosimo u cijelosti.

'Vezano za prometnu nesreću koja se dogodila 28. prosinca 2012. godine na autocesti A4, a u kojoj su život izgubila dva policijska službenika Mobilne jedinice prometne policije, Ravnateljstvo policije daje sljedeće priopćenje:

Nastavno na priopćenje Policijske uprave zagrebačke od 29. prosinca 2012. godine u kojem je opisana dinamika prometne nesreće izvješćujemo da nakon obavljenog očevida te provjere prikupljenih informacija točan uzrok nesreće nije utvrđen. Analiza krvi na prisutnost alkohola u organizmu kod vozača koji su svojim automobilima sudjelovali u ovoj prometnoj nesreći pokazala je da je policijski službenik (1970.) koji je upravljao službenim automobilom imao 2,91 promila alkohola u krvi, dok ostali vozači, sudionici prometne nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola (0,00 promila).

Policijskom službeniku (1982.) koji se nalazio u svojstvu suvozača u službenom vozilu također je izmjerena prisutnost alkohola u krvi vrijednosti 1,83 promila. Kako im je smjena završavala u ponoć, utvrđeno je da su se u trenutku prometne nesreće policijski službenici uputili prema sjedištu Mobilne jedinice. Dakle, nisu poduzimali policijske ovlasti u trenutku kada se dogodila nesreće (slijedili drugi automobil zbog prebrze vožnje ili drugih prekršaja u prometu). Također napominjemo da službeni automobil koji je sudjelovao u prometnoj nesreći nije presretač, već operativno vozilo.

Kako bi se utvrdile sve činjenice koje su prethodile prometnoj nesreći, odnosno odgovornost i propusti mjerodavnih osoba u organizaciji službe i rukovođenju policijskim službenicima, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić naložio je mjerodavnim internim službama utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja.

Kako je tek jučer sahranjen drugi policijski službenik, koji je naknadno preminuo u bolnici od težine zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći, Ravnateljstvo policije je iz poštovanja prema tragediji i gubitku dviju obitelji odlučilo tek danas objaviti naknadno utvrđene činjenice.

Ravnateljstvo policije još jednom izražava iskreno žaljenje obiteljima poginulih policijskih službenika'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene