Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Supruga prepoznala rukopis

Pogledajte oproštajno pismo Dragana Paravinje: Poručio da traže crni Mercedes BG oznaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je jučer s pištoljima u rukama upala u jednu kuću u Donjim Srđevićima tragajući za Draganom Paravinjom koji je ostavio oproštajnu poruku. Donosimo Vam snimke njegovog oproštajnog pisma.

Paravinja, za kojim Hrvatska raspisuje i međunarodnu tjeralicu zbog obavijesnog razgovora, je u poruci napisanoj s unutarnje strane vrata na ormariću u WC-u, dao trag policiji vezan za nestalu Antoniju Bilić. Napisao je da policija treba tražiti crni Mercedes beogradskih tablica. Iako je prvotna informacija bila da je policiji poručio da vozilo traže na području Zalužana, doznajemo da ih ipak nije uputio gdje da se upute u potragu. Mercedes je opisao kao 'okonju', vjerojatno vezano za serijsku klasu tog automobila.

Pročitajte i ovo Policija U pratnji odvjetnika Sam se javio u postaju: Predao se vozač koji je ubio pješaka pa bježao policiji Slika nije dostupna Helikopteri s termovizijom i odmorni psi tragači u potrazi Nastavljen je lov na odbjeglog vozača, čuli su se i pucnjevi u šumi

Potraga je trajala cijelu noć i nastavila se danas ujutro.

Zamjenik ravnatelja policije ministarstva unutarnjih poslova Milijan Brkić, koji je u petak doputovao u Bosnu i Hercegovinu, izjavio je kako Dragan Paravinja (43) za sada nema status osobe koja je osumnjičena zbog nestanka malodobne Antonije Bilić no policija ga ipak traži jer drži da bi on mogao pomoći u istrazi. 'Paravinju tražimo prije svega zbog pomoći u rasvjetljavanju nestanka Antonije Brkić a ne zato što je on osumnjičen za neko kazneno djelo', izjavio je u Srpcu Brkić novinarima koji prate potragu dodajući kako će zbog toga za Paravinjom tijekom dana ipak biti raspisana tjeralica.

Policajci su jučer upali u kuću koja je 300 metara udaljena od kuće ujaka Dragana Paravinje, na dojavu susjede Rade Vidović, koja je u WC-u pronašla spomenutu oproštajnu poruku. Primijetila je i da je s jednog od električnih aparata u WC-u otkinut električni kabel. Policija vjeruje kako je Paravinja odlučio počiniti samoubojstvo. Intenzivno se ponovno traga na užem području oko sela.

Vidović je policiji rekla kako se Paravinja nije skrivao u njezinoj kući, a Paravinja joj se u poruci ispričao te joj u tom smislu i ostavio nešto novca. Policija je izvijestila kako je Paravinja u pismu napisao kako će počiniti samoubojstvo da bi spasio svoju obitelj i sebe, odnosno da sve oko sebe ne unazađuje. Paravinja je napisao kako se odlučio na taj potez jer strahuje od izručenja Srbiji.

Supruga prepoznala rukopis

Paravinja je također napisao u pismu kako on nema veze sa slučajem nestale Antonije. Njegovu suprugu policija je dovela na mjesto događaja, kako bi potvrdila radi li se o njegovom rukopisu u pismu. Prema neslužbenim informacijama, ona je potvrdila da se radi o Draganovom rukopisu.

Dragan Paravinja nalazi se u policijskom okruženju. Ministar unutarnjih poslova RS-a ističe izjavio je u petak - bit će sigurno uhićen! Intenzivna potraga se nastavlja, s krajem dana na teren će izaći i policijski psi tragači.

Ministar Stanislav Čađo je rekao da je Paravinja u šumu otišao u žurbi, te da sa sobom nije ponio mobitel, niti bilo što drugo što bi mu moglo pomoći tijekom skrivanja, prenose Nezavisne Novine. Istaknuo je da će potjera za Paravinjom sigurno biti uspješno okončana.

Ponovio je da se nesmanjenom žestinom nastavlja potraga u koju su uključeni i psi tragači, kao i specijalne policijske snage, odnosno pripadnici Jedinice za podršku CJB Banja Luka. Na teren su poslane dodatne policijske snage iz Banja Luke. Čađo osobno nadzire potragun u selu Donji Srđevići, a u selo su tijekom dana stigli i hrvatski zamjenik glavnog ravnatelja policije, Milijan Brkić, i šef krim policije Vitomir Bijelić.

U potjeru koja traje od četvrtka poslijepodne uključene su ogromne snage MUP-a Republike Srpske, helikopter i psi tragači, a nadziru se putevi i granični prijelazi u regiji.

Supruga bjegunca zadržana je u pritvoru nakon privođenja, a nakon saslušanja na slobodu je pušten Paravinjin ujak iz Donjih Srđevica kod kojeg je Paravinja došao u goste. Policija je dala detaljan opis osumnjičenog i zatražila od građana Srpca i obližnjih mjesta Dervente, Prnjavora, Laktaša i Gradiške da surađuju u potrazi za bjeguncem.

Paravinju policija traži zbog dvije stvari, sumnje u povezanost s nestankom 17-godišnje Antonije Bilić u Hrvatskoj te zbog sumnji da je silovao djevojku u Istočnom Sarajevu 2005. godine, nakon čega je za njim raspisana tjeralica.

Gostujući u programu RTRS-a ministar unutarnjih poslova RS Stanislav Čađo izjavio je da potraga i dalje traje, te da će prestati tek kada uhite Paravinju. Rekao je da su u potragu uključeni odmorni psi tragači, te kako su momci na terenu vrijedni i da ne namjeravaju odustati dok ne uhvate Paravinju. Potraga, prema njegovim riječima, traje visokim intenzitetom.

Kako nam je javio izvjestitelj Nezavisnih novina s terena Nikola Morača, nešto prije 22 sata u četvrtak iz šume su se čuli pucnjevi. Ispostavilo se da su to bili lovci koji također sudjeluju u potrazi.

Dragan Paravinja je lociran na području Republike Srpske kod mjesta Donji Srđevići kod Srpca. Potvrđeno nam je da su uhićena njegova supruga i rođak jer su ga skrivali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene