Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odgovor na ključno pitanje ima li Dragan Paravinja veze s Antonijom Bilić znaju stručnjaci u policijskom centru Ivan Vučetić čiji se forenzički nalazi s nestrpljenjem iščekuju.


Dragan Paravinja nije službeno osumnnjičen, ali sumnja se kako je upravo on vozio sporni kamion na dan Antonijinog nestanka, pa policija želi s njim razgovarati. 'Niti jednu osobu ovog trenutka ne dovodimo u svojstvu osumnjičenika', kazala je glasnogovornica šibensko-kninske PU Marica Kosor.

Vezani članci Slika nije dostupna Paravinja uskoro u Hrvatskoj: Hoćemo li saznati gdje je Antonia? Slika nije dostupna U potragu za Antonijom uključili se i elitni specijalci HV-a s posebnom opremom

Paravinja je zaposlenik tvrtke za cestovni prijevoz u zagrebačkim Sesvetama. Vlasnik tvrtke nije želio davati nikakve informacije o svom zaposleniku, dok policija službeno ne objavi je li kriv ili nije. Ne zna kaže, gdje je i već danima ga ne može dobiti na mobitel.

Već osuđivan zbog silovanja

Paravinja je otprije poznat policiji. Živi na relaciji Zagreb-Srbija-Bilišane. Prije sedam godina, kako navodi beogradski tisak, dobio je četiri godine i šest mjeseci zatvora i to zbog silovanja i pokušaja silovanja. Pokupio je autostopericu, odveo je na tajno mjesto, silovao i uz prijetnju fizičkog maltretiranja - izbacio iz automobila.

O svemu tome je, prije sedam godina, pisao i srpski dnevnik Kurir koji i danas ponovno istražuje cijelu priču. 'Naša ekipa je otišla u jedno malo mjesto koje se nalazi 30-ak kilometara od Beograda, u kojem živi obitelj Dragana Paravinje. Locirali smo kuću, locirali smo obitelj, otvorili su nam vrata. No, nakon što smo se predstavili i vidjeli automobil rekli su samo: 'Ljudi, shvatite nas, nije nam do priče'. Uzalud su naši novinari više od 40 minuta pokušavali ubijediti bilo koga, ali njima nije bilo do razgovora s novinarima', kazao je Aleksandar Bećić, glasnogovornik Kurira.

Zna li Dragan Paravinja što je s Antonijom i ima li ikakve veze s njezinim nestankom - policija treba utvrditi. Rezultati vještačenja ženske vlasi pronađene u kamionu tek se očekuju.