Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo optužilo je 42-godišnjeg policajca zbog odavanja službene tajne jer je na traženje petoro ljudi za njihove potrebe izvršio provjeru podataka u informacijskom sustavu MUP-a.


Odvjetništvo optužnim prijedlogom traži da se nad policajcem osim predložene kazne primjeni i mjera zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti i dužnosti u trajanju od pet godina.

Vezani članci Josip Mataija - 1 Voditelj Službe za sigurnost prometa otkrio detalje strašne nesreće u kojoj je poginulo dijete te poručio: "Nesreće su se dogodile zbog teških prekršaja" Slika nije dostupna Jovanka je pravi borac, a u knjizi će se otkriti mnoge Titove tajne!

Zbog poticanja na odavanje službene tajne, tereti se još pet osoba na čije je traženje policajac od ožujka do lipnja izvršio provjeru za četiri osobna vozila i jednu fizičku osobu, izvijestilo je Državno odvjetništvo na internetskim stranicama.

U većini slučajeva policajac je provjeru obavio posredstvom jedne policijske službenice, a u jednom slučaju temeljem vlastitog ovlaštenja za rad u informacijskom sustavu. (Hina)