Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Davio ga konopcem

Pokušao ubiti načelnika Uprave Ravnateljstva policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros, u 10.45 sati, u caffe baru u Lumbardi, na otoku Korčuli, izvršen je napad na Zorana Ničena, načelnika Uprave policije, koji je poradi zadobivenih ozljeda nakon pružene liječničke pomoći prevezen u bolnicu u Split. Napadač je uhićen-

Prema riječima očevidaca koji su željeli ostati anonimni, napadač je Ničenu dok je ovaj sjedio za stolom u kafiću prišao s leđa i omotavši mu konop oko vrata počeo ga daviti. Ničeno je prevezen u KBC Split gdje je pod nadzorom liječnika. Nad napadačem se provodi policijska obrada te još nisu poznati motivi ovog napada. Više informacija će biti poznato kada završi obrada.

Pročitajte i ovo Foto; Pelješac; Aleksandar Gospić, HTZ OGLAS Aktivni odmor na jugu Hrvatske? Mina kod Lumbarde na Korčuli Policija šuti VIDEO U moru našeg turističkog raja leži ogromna mina, načelnica šokirana: "Imamo bombu? Prvi put čujem za to"

Ničeno je rođen 1. travnja 1966. godine, a na Pravnom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1990. godine da bi već dvije godine potom ušao u sustav MUP-a RH.

U međuvremenu je obnašao više važnih dužnosti kao npr. pomoćnika načelnika Uprave policije, pomoćnika načelnika Uprave za granicu, a od 2006. godine bio je načelnik Odjela pomorske i aerodromske policije. Na mjesto načelnika Uprave policije u listopadu 2008. imenovao ga je Vladimir Faber.

Napadač na načelnika sutra će biti priveden

Muškarac koji napao načelnika Ničena i počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju, nakon provedene kriminalističke obrade bit će tijekom sutrašnjeg dana uz kaznenu prijavu priveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku, priopćeno je iz Policijske uprave dubrovačko- neretvanske.

Nakon provedene kriminalističke obrade utvrđena je osnovana sumnja da je 60-godišnji muškarac počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju tako što je iznenada prišao s leđa Zoranu Ničenu, stegnuo mu konop oko vrata te ga htio usmrtiti ali su ga u tome spriječili gosti i osoblje kafe bara.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene