Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na prijelazu Kaštel

Dvanaestero ljudi pokušalo ući u Hrvatsku s lažnim negativnim PCR testovima, uhvatila ih istarska policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Granični policajci u subotu su na graničnom prijelazu Kaštel otkrili 12 osoba koje su pokušale prijeći granicu s krivotvorenim PCR testovima.

Čak 12 osoba pokušalo je u subotu ući na prijelazu Kaštel s lažnim negativnim PCR testom. Uhvatili su ih istarski policajci.

Pročitajte i ovo Ilustracija - najam stana u Rovinju U Rovinju Prevaren prilikom najma stana: Uzeo mu stotine eura pa prekinuo svaki kontakt Zapljena u Rovinju - 1 Proizvodio i preprodavao Najveća zaplijena droge u Istri ove godine: Policija kod 51-godišnjeg muškarca pronašla više od 10 kilograma raznih supstanci

Naime, u razdoblju od 9 do 17 sati policajci su pri kontroli ulaska posumnjali u vjerodostojnost 12 nalaza negativnih PCR testova. Obavljenim provjerama sa slovenskim institutom koji je navodno izdao testove utvrđeno je kako je riječ o krivotvorinama.

Istarski policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjom hrvatskom državljankom, 32-godišnjim hrvatskim državljaninom i 31-godišnjom njemačkom državljankom zbog lažnih testova.

Protiv njih se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Nad devet slovenskih državljana u dobi od 19 do 55 godina daljnje postupanje preuzela je slovenska policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene