Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Granični policajci u subotu su na graničnom prijelazu Kaštel otkrili 12 osoba koje su pokušale prijeći granicu s krivotvorenim PCR testovima.


Čak 12 osoba pokušalo je u subotu ući na prijelazu Kaštel s lažnim negativnim PCR testom. Uhvatili su ih istarski policajci.

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Novi režim na granici: Slovenija objavila tko sve i pod kojim uvjetima od utorka smije u zemlju Granični prijelaz, ilustracija Zar ljudi stvarno misle da će im to poći za rukom? Pokušali ući u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima

Naime, u razdoblju od 9 do 17 sati policajci su pri kontroli ulaska posumnjali u vjerodostojnost 12 nalaza negativnih PCR testova. Obavljenim provjerama sa slovenskim institutom koji je navodno izdao testove utvrđeno je kako je riječ o krivotvorinama.

Istarski policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjom hrvatskom državljankom, 32-godišnjim hrvatskim državljaninom i 31-godišnjom njemačkom državljankom zbog lažnih testova.

Protiv njih se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Nad devet slovenskih državljana u dobi od 19 do 55 godina daljnje postupanje preuzela je slovenska policija.