Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokušali opljačkati zaštitare, zapalili auto i pobjegli pješice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred poslovnice PBZ-a na zagrebačkom Jarunu, jučer nešto prije 20 sati, dva su naoružana muškarca izvršila prepad na blindirano dostavno vozilo zaštitarske tvrtke AKD.

Prema neslužbenim informacijama nitko nije ozlijeđen, a čini se da su razbojnici s mjesta događaja pobjegli automobilom Opel Vectra koji su zapalili 300-tinjak metara dalje, u Macanovićevoj ulici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nasilničko ponašanje Uhićen i treći napadač (29) koji je tukao mladiće ispred noćnog kluba Slika nije dostupna Ostao bez plijena Duge cijevi na ulicama: Pokušaj pljačke u Osijeku

Na teren su izašli vatrogasci koji su ubrzo ugasili požar na automobilu. 

Razbojnici su prema neslužbenim informacijama nastavili bježati pješice. 

Policija je objavila da nitko nije ozlijeđen, a navodno su razbojnici bježeći zaprijetili jednom maloljetniku koji je vidio cijelu 'akciju'.

Policija obavlja očevid nad automobilom koji su dvojica razbojnika zapalila sinoć nakon što su u 19,50 sati ispred poslovnice Privredne banke Zagreb na Jarunu, u Ulici Hrvoja Macanovića 27, pokušali opljačkati bančin novac koji su trojica zaštitara Agencije za komercijalnu djelatnosti (AKD) prebacivala u blindirano vodilo, rečeno je na konferenciji za novinare zagrebačke policije.

Zaštitari su s novcem izašli iz banke, kada su prema njima dotrčala dva maskirana počinitelja. Vidjevši da zaštitari ne namjeravaju stati na njihovu zapovijed, zapucali su u zasad nepoznatom pravcu. U međuvremenu su zaštitari dotrčali do blindiranog vozila, zaključali se u njemu i odmah se udaljili s mjesta pokušaja razbojstva.

Razbojnici su se udaljili automobilom marke "opel vectra" zagrebačkih registarskih oznaka za koji je policija utvrdila da je ukraden nekoliko sati ranije na području Peščenice.

Automobil je kasnije pronađen zapaljen na početku ulice Hrvoja Macanovića. 

Duge cijevi sinoć su blokirale su šire područje oko Jaruna i mostove preko Save, pto je uzrokovalo zastoje u prometu. No, pljačkaši nisu pronađeni i istraga se nastavlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene