Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokrenuta istraga protiv osmorke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen u današnjem je priopćenju izvijestio kako je istražni sudac Duško Tišma donio odluku o provođenju istrage protiv osmero osumnjičenih za kažnjiva djela iznude, sprečavanja dokazivanja i nekih drugih kažnjivih djela.

Zahtjev za pokretanjem istrage podnijelo je Općinsko državno
odvjetništvo u Rijeci.

Pročitajte i ovo Zoran Vujasin, odvjetnik Almina Đape i Josipa Krajinović, reporterka Dnevnika Nove TV Za Dnevnik Nove TV Odvjetnik bivšeg dekana Geodetskog fakulteta tvrdi: "Ovo je medijska haranga, nema velikog kriminala" Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike

U priopćenju se navodi da se prvoosumnjičeni Januz Derviši sumnjiči za kažnjiva djela iznude, spriječavanja dokazivanja, zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Drugoosumnjičeni Vulnet Sedolli sumnjiči se za iznudu i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

Živko Letić osumnjičen je za iznudu i krivotvorenje novca, Hasan Ćerići za sprječavanje dokazivanja, Suzana Vozila za iznudu, Velimir Došen za sprječavanje dokazivanja, Dragan Majkić za isto kažnjivo djelo, dok je Boško Lončar osumnjičen za sprječavanje dokazivanja i zlouporabu položaja i ovlasti. Lončar je naime, policajac suspendiran nakon uhićenja.


Za sve osim odvjetnika Velimira Došena određeno je produženje pritvora za 30 dana. Njega će se ispitati kasnije jer mu je danas pozlilo, a istražni sudac odbio je njegovo zadržavanje u pritvoru, kao što je tražio državni odvjetnik.

Po istražnom prijedlogu, Derviši i Vozila terete se da su tijekom travnja i svibnja 2006. godine planirali i inicirali iznuđivanje novaca od javnog bilježnika Velibora Panjkovića. Zajedno s Sedollijem i Letićem su uporabom sile i prijetnjom tražili 300.000 eura prijeteći smrću njemu i njegovoj obitelji, stoji u istražnom prijedlogu.

Za sprječavanje dokazivanja terete se Derviši, Letić, Ćerići, Došen, Majkić i Lončar. Optužbe se odnose na slučaj propucavanja "porschea" na riječkoj Rivi iz pištolja 28. kolovoza za što je uhićen i okrivljen 24-godišnji Robert Filipović iz Rijeke. Šestorica se terete da su dva svjedoka iz ovog slučaja prisiljavala da promijene iskaze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene