Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokopan mladić kojega je pretukao policajac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mjesnom groblju u Brezovcu kod Bjelovara pokopan je 22-godišnji Josip Matić, mladić kojeg je prekomjernom uporabom sile usmrtio bjelovarski policajac Danijel Fištrović.

Protiv Fištrovića jučer je podnesena kaznena prijava koja ga tereti za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom, za što je zakonom predviđena kazna od jedne do deset godina zatvora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas Stravična nesreća kod Bjelovara: Muškarac (30) traktorom pregazio dijete Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama

Podsjetimo, sukob se dogodio u nedjelju ujutro, 23. prosinca, kada su pripadnici interventne policije zamijetili vozilo koje se cestom kretalo čudnom putanjom. 

U vozilu su zatekli tri alkoholizirana mladića i pokušali ih legitimirati. No, jedan od njih trojice nasrnuo je na policajca i srušio ga na tlo.

>>
Umro mladić kojega je pretukao policajac

>> Borba za organe mladića kojega je policajac brutalno pretukao

Drugi je policajac, s namjerom da zaštiti kolegu, udario mladića šakom u glavu. Mladić je pao i udario glavom o kolnik te ostao bez svijesti, kažu u policiji.

Policajci su tada odmah pozvali Hitnu pomoć, a mladić je na kraju prevezen u KBC Rebro, no ubrzo je pao u kliničku smrt.

Bjelovarsko-bilogorska policijska uprava izrazila je žaljenje zbog događaja te su priznali da je njihov djelatnik primijenio prekomjernu silu s obzirom na okolnosti i prekoračio ovlasti.

No, obitelj nesretnog mladića i prijatelji koji su tada bili s njim imaju drugu priču. Tvrde da razloga za takvo nasilje nije bilo, a i da su policajci mogli spriječiti udarac glavom u tlo. 

Istražni zahtjev poslan je Županijskom sudu u Bjelovaru, a o rezultatima istrage ovisit će i konačna odluka Općinskog državnog odvjetništva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene