Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema novim informacijama policije u američkoj saveznoj državi New Mexico, masakr u Albuquerqueu počinio je 15-godišnjak, a žrtve su bile njegovi roditelji, brat i dvije sestre. Motivi su nepoznati.


Pet članova jedne obitelji u Albuquerqueu, najvećem gradu u američkoj saveznoj državi New Mexico, pronađeno je jučer mrtvo, svi s višestrukim prostrijelnim ranama. Policija je očevidom utvrdila da je riječ o supružnicima i njihovo troje djece, a kao počinitelj je navedeno njihovo četvrto dijete - 15-godišnji dječak Nehemiah Griego, koji je odmah uhićen.

>> Novi masakr u SAD-u: Tinejdžer ubio troje djece i dvoje odraslih

Vezani članci Slika nije dostupna U SEKUNDI UGAŠENI MLADI ŽIVOTI 'S tugom vas obavještavam da je jučer ubijen moj sin Dijamant' Slika nije dostupna Postupak američkog kolege šokirao hrvatski kamp u Kabulu

Kako izvještava AP, istražitelji još pokušavaju složiti mozaik kako se cijeli masakr dogodio i što je tinejdžera nagnalo da ubije vlastite roditelje, brata starog devet i dvije sestre stare dvije odnosno pet godina. Dosad su pronašli nekoliko komada vatrenog oružja, uključujući i jednu jurišnu pušku. 'Ne znam što drugo da vam kažem, osim da smo naišli na uistinu stravično mjesto zločina', rekao je lokalni šerif Dan Houston.

Greg Griego (51), glava obitelji, bio je kapelan u župi jedne protestantske crkve, često je radio s vatrogascima, a 13 je godina volontirao kao svećenik u kapeli unutar lokalnog zatvora.

Masakr u Albuquerqueu dogodio se oko mjesec dana nakon stravičnog pokolja u osnovnoj školi u Newtownu (Connecticut), koji je izazvao široku javnu debatu oko prava na nošenje oružja u SAD-u. Nedavno je predsjednik Barack Obama predložio niz mjera kojima bi se posjedovanje vatrenog oružja pokušalo ograničiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook