Branimir Čaleta, sumnjičen zbog ubojstva trudne djevojke 2. rujna pobjegao je nakon suđenja na Županijskom sudu u Splitu, iako je na rukama imao lisičine. Nekoliko stotina policajaca cijeli dan ga je lovilo.


Na današnje suđenje na Županijskom sudu u Splitu stigao je čvrstvo vezan lancima. Jedva je mogao hodati. 

Vezani članci Tomo Medved Medved o Milanovićevoj isprici: "Ne ukazuje mi na nikakav oblik isprike. Neshvatljiva mi je tolika nervoza" Zoran Milanović Predsjednik Milanović objavio "ispriku" koja se Plenkoviću neće nimalo svidjeti pa ga ponovno pozvao na sastanak

"Mogu ja samo nešto reći? Jednu rečenicu. Evo, ja bih se želio ispričati vama, vijeću, branitelju i svima zbog mog bijega, u tom trenutku nisam razmišljao", rekao je na kraju ročišta Čaleta. 

Čaleti se sudil za ubojstvo djevojke Ganne Kitaeve, koja je bila u osmom mjesecu tr udnoće. Tereti ga se da je u rujnu 2013. godine u jednom hostelu trudnicu zbog ljubomore izudarao tupim predmetom po licu, zatim ju izudarao po glavi. Preminulo je i nerođeno dijete.

Na sudu je danas svjedočio vještak sudske medicine Davor Mayer koji je govorio da je žrtva u vrijeme kada je udarana osjećala bolove i strah jakog intenziteta. Svjedočile su i vještakinje koje tvrde da je Čaleta bio ubrojiv.