Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poginuo pregledač vagona HŽ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U željezničkoj nesreći jutros je u 4 sata u zajedničkom pograničnom kolodvoru u Šidu na području pod ovlasti Željeznica Srbije poginuo pregledač vagona, a ozlijeđen popisni vlakovođa Hrvatskih željeznica, izvijestio je HŽ.

Poginuli Željko Marinović (33), radnik vinkovačkog TPV-a, otac je dvoje malodobne djece. 

Pročitajte i ovo Odbjegli vlak u Indiji Pokrenuta istraga VIDEO Odbjegli vlak jurio 70 kilometara bez vozača Ilustracija 900 milijuna eura Butković o velikim ulagnjima u željeznice: "Trebali bi obnoviti oko 500 kilometara pruga i 30-ak kolodvora i stajališta"

Ozlijeđenom Tuni Veselčiću, radniku vinkovačkog HŽ-Cargo, pomoć je pružena u šidskom Domu zdravlja, nakon čega je pušten kući. 

Oba radnika obavljala su redovit pregled agencijskog vlaka "Optima" broj 13162 koji je bio smješten na 3. kolosijeku kad je 2. kolosijekom naišla lokomotiva u pripremi za drugi agencijski vlak "Optima" 13121 i okrznula ih. 

Policijski očevid je u tijeku, a istragu vodi zajedničko povjerenstvo sastavljeno od članova Željeznica Srbije i Hrvatskih željeznica. 

Uprava HŽ-a izražava žaljenje zbog toga događaja, a obitelji poginuloga Željka Marinovića uputila je izraze duboke sućuti. 

Uprava će u okviru svojih mogućnosti pomoći obitelji pokojnoga Marinovića kako bi ublažila nenadoknadiv gubitak oca obitelji, navodi se u izvješću HŽ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene