Poduzetnik Željko Žužić svjedoči na Županijskom sudu u Zagrebu u nastavku suđenja bivšoj SDP-ovoj županici Marini Lovrić Merzel. Suđenje prati reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Galerija


Željko Žužić ponovio je da je županici dao 100 tisuća eura mita za kupnju udjela u tvrtki Ceste Sisak.

Vezani članci Ivan Turudić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Vrhovni sud: Turudić nije smio odbiti nagodbu Žućića s Uskokom Slika nije dostupna SVE ZBOG TURUDIĆA? Žužiću su prekršena ljudska prava

"Novac sam joj donio u kuverti. Bio je u apoenima od 500 eura. Stavio sam to na stol, a ona je uzela. Novac sam dao u kolovozu, a ugovor smo sklopili u listopadu", rekao je Žužić u četvrtak na sudu.

Prisjetio se i da mu je bivša županica, kada je tražio sastanak, rekla da je cijena 20 milijuna kuna i 100 tisuća eura, iako je u natječaju bila iskazana samo cijena od 20 milijuna kuna.

On je od suoptuženika postao pokajnik. Nakon što se nagodio s USKOK-om, osuđen je na uvjetnu kaznu od godinu dana s rokom kušnje od četiri godine i time od optuženika postao svjedok u ovom procesu.

"Desetak dana nakon predaje novca saznao sam da jedna druga firma ima pravo prvokupa. Opet sam tražio sastanak. Rekao sam da se nismo tako dogovorili i tražio povrat novca. Ona me uvjerila da se ne brinem, da on nema novca, da mu banka neće dati kredit i da će sve biti u redu", kazao je Žužić.

Sudac Ivan Turudić na to je Žužića pitao otkud mu 100.000 eura gotovine, na što je poduzetnik rekao da je prodao zemljište Mercatoru za "mnogo više od 100.000 eura".

"Čime ste zaslužili toliku milost USKOK-a? Zašto ste im toliko dragocjeni?", upitao je Turudić Žužića.

Iako je sudac Ivan Turudić ustvrdio da je Žužićeva vjerodostojnost u ovom slučaju upitna, on je kazao da je sve što je posvjedočio istinito.

Bivša županica i još četiri osobe terete se za primanje mita, neosnovano plaćanje savjetnika, preplaćivanje zgrade za Hitnu pomoć te trošenje javnog novca za privatne zabave.