Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv vozača tenka

Podignuta optužnica za pogibiju ročnika u Gašincima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv 24-godišnjeg vozača tenka u Obučnoj bojni pješačke pukovnije Hrvatske kopnene vojske, koji je prošle godine na vojnom poligonu Gašincima skrivio smrt 21-godišnjeg ročnika Marka Zalovića, podignuta je optužnica za teško kazneno djela protiv opće sigurnosti.

Općinsko državno odvjetništvo u Našicama tereti ga da tenkom M-84 nije upravljao primjereno, olako držeći da neće ugroziti druge osobe, navodi se priopćenju objavljenom na internetskoj stranici DORH-a.

Pročitajte i ovo Uništen ruski tenk usred žita pšenice u Harkivu Kakvo trolanje VIDEO Kada ovo vidi Putin, letjet će glave! Zarobljeni ruski tenk nije radio. Ukrajinski časnik nazvao tehničku podršku - u Rusiji Slika nije dostupna Istraga u tijeku Tenk je bio ispravan, uzroci nesreće se utvrđuju

Objavljeno kako je došlo do pogibije ročnika, podnesene i prijave

Zbog takve vožnje, navodi se, izgubio je nadzor nad tenkom i naglo skrenuo ulijevo prema kanalu, koji odvaja put od poligona pješaštva, te je lijevom gusjenicom prešao preko ročnika Marka Zalovića koji je bio u kanalu i teško ga ozlijedio. Marko Zalović umro je ozljeda.

Nesreća se dogodila 14. kolovoza prošle godine na vojnom poligonu Gašincima u blizini Đakova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene