Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo je protiv Vlade Zeca, bivšeg predsjednika Uprave 'Kamen-Ingrada', Đurđice Kristić, članice Uprave, te bivšeg ravnatelja Županijske uprave za ceste Milana Ivanka optužnicu prema kojoj su zloporabama u gospodarskom poslovanju i krivotvorenjem službenih isprava Županiju, nekoliko banaka i osiguravateljskih društava oštetili za više od 30 milijuna kuna.


Općinski sud u Požegi optužnicu je zaprimio danas, a kad je uručena osumnjičenicima, na sudu je održano i prvo ročište na kojem je Izvanraspravno vijeće poduprlo prijedlog državnog odvjetništva o produljenju pritvora.

Vezani članci Privođenje osumnjičenih na Županijski sud u Velikoj Gorici Optužen i ravnatelj: Ekipa drogu prepakiravala u vjerskom dječjem vrtiću pa ju prodavala Slika nije dostupna Majka bez bebe otišla na izvršenje zatvorske kazne

Prema riječima glasnogovornice Općinskog suda u Požegi Mirjane Madunić na konferenciji za novinare odluka o produljenju pritvora donesena je zbog izrazito teških okolnosti počinjenja kažnjiva djela. Pritvor će trajati sve dok za to postoje zakonski razlozi, a razmatrat će se svaka dva mjeseca, dodala je.

Madunić ističe kako su pritvorski spisi hitni pa se po njima postupa žurno, a sudac će zakazati raspravu čim optužnica stupi na snagu, t.j. nakon odluke o prigovorima.

Mirko Mirković, jedan od odvjetnika Vlade Zeca, najavio je da će uložiti prigovor te je iskazao nezadovoljstvo što je o produljenju pritvora doznao iz medija. Osim toga drži i prijepornim 30-ak milijuna kuna štete na koje se poziva državno odvjetništvo jer je vještakinja Mirta Tomljenović iz Zagreba u svom nalazu utvrdila štetu od 11 milijuna kuna.

'Očito je tih 31 milijun kuna koje naglašava državno odvjetništvo bilo i glavno mjerilo za odluku o produljenju pritvora', kaže odvjetnik Mirković.

Požeški se 'trojac'proteklih šest mjeseci od 13. rujna prošle godine nalazi u pritvoru istražnog zatvora o Požegi.

Početak suđenja Vladi Zecu, bivšem predsjedniku Uprave
'Kamen-Ingrada', njegovoj pomoćnici Đurđici Kristić i bivšem
ravnatelju Županijske uprave za ceste očekuje se za mjesec dana.