Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podignuta optužnica protiv peterostrukog ubojice Damira Voškiona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnicu protiv 47-godišnjeg Damira Voškiona iz Pule zbog pet ubojstava, doznaje u državnom odvjetništvu.

Optužnica tereti Voškiona da je 8. studenoga prošle godine oko 19 sati u obiteljskoj kući u Rohregerovoj ulici u Puli, u stanju paranoidne psihoze, zbog čega nije mogao shvatiti značenje svog djelovanja niti upravljati svojim postupcima, ubio oca Renata (70), brata Deana (40), bratovu suprugu Natašu (36) te njihovo dvoje djece, 7-godišnju Karlu i dvomjesečnog Maura.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom

Voškion je najprije u prizemlju kuće, u stanu svojih roditelja, s leđa prišao ocu Renatu, koji je sjedio na trosjedu, i više ga puta udario čekićem po glavi od čega je on na mjestu preminuo.

Potom je izašao iz stana i ispred kuće dočekao brata Deana kojega je ubio hicem iz pištolja. 

Nakon toga se popeo na drugi kat obiteljske kuće i u bratovom stanu ubio, ispalivši joj dva metka u glavu, bratovu suprugu Natašu te sedmogodišnju Karlu i dvomjesečnog Maura. 

>> Voškionu produljen pritvor za još dva mjeseca

>> Video: Pula se oprostila od obitelji Voškion

>> Ubojica iz Pule prebačen u zatvorsku bolnicu

>> Ubojici dvoje djece i troje odraslih vjerojatno maksimalna kazna

>> Masakr u Puli: Likvidirao bebu, dijete i troje ljudi

Nakon stravičnog zločina Damir Voškion sam se predao policiji.

Županijsko državno odvjetništvo je uz optužnicu sudu postavilo i zahtjev da sud nakon glavne rasprave utvrdi kako je Damir Voškion ubojstva počinio u stanju neubrojivosti te da mu se odredi prisilni smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je da se Damir Voškion i dalje zadrži u pritvoru.

Voškion se od 10. studenoga prošle godine nalazi u pritvoru u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene