Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Pula se oprostila od obitelji Voškion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Gradskom groblju Puljani su se oprostili od svojih pet sugrađana. Oko tri tisuće građana oprostilo se od peteročlane obitelji Voškion, koje je u četvrtak navečer u njihovoj obiteljskoj kući ubio Damir Voškion.

Obred pogreba s petoricom svećenika vodio je porečko-pulski biskup msgr. Ivan Milovan. 

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici Sprovod 32-godišnje majke koja je poginula u prometnoj nesreći u Kaštel-Sućurcu Kaštel-Sućurac Stotine ljudi oprostilo se od mlade majke koja je poginula u strašnoj prometnoj nesreći: "Iza nje ostaje praznina"

- Pula je proteklih nekoliko dana ispunjena tugom. Šok, bol i nevjerica zbog toga stravičnog zločina nije pogodila samo
Pulu i Istru nego i cijelu Hrvatsku, kazao je, opraštajući se od
obitelji Voškion msgr. Milovan, izrazivši najdublju sućut članovima obitelji i rodbini.

Na zadnjem ispraćaju mlade obitelji bili su i istarski župan Ivan Jakovčić, pulski gradonačelnik Boris Miletić i načelnik istarske Policijske uprave Loris Kozlevac.

U povodu tragične smrti obitelji Voškion, Grad Pula je današnji dan proglasio Danom žalosti.

Dan žalosti obilježen je spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim zgradama na području grada Pule te neodržavanjem zabavnih priredaba.

Podsjetimo, Damir Voškion u četvrtak je u obiteljskoj kući ubio oca Renata, brata Deana, njegovu suprugu Natašu te njihovo dvoje djece - sedmogodišnju Karlu i dvomjesečnog Maura. 

Kao motiv ubojstva policija zasad spominje poremećene obiteljske odnose. Voškion je u zagrebačkoj Zatvorskoj bolnici u kojoj će ostati još najmanje dva dana tijekom kojih pulski istražni sudac treba donijeti odluku o zahtjevu Državnog odvjetništva za pokretanjem istrage. 

Pulski DORH Voškiona tereti za tri ubojstva i dva teška ubojstva, a ukoliko bude proglašen krivim, prijeti mu kazna zatvora od 40 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene