Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEŠKO GA OZLIJEDIO

Podignuta optužnica protiv 77-godišnjaka koji je autom naletio na dječaka kod Koprivnice pa pobjegao

Tko je naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? (Foto: Provjereno) - 4
Tko je naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? (Foto: Provjereno) - 4 Foto: Provjereno
Sedam mjeseci nakon strašne prometne nesreće u mjestu Koprivnički Ivanec kod Koprivnice u kojoj je teško ozlijeđen devetogodišnji dječak, podignuta je optužnica protiv vozača automobila.

Vozač, 77-godišnji muškarac, i sam je priznao da je naletio na dvojicu dječaka. No, kako je tada rekao, od vrućine nije bio priseban. Nakon prometne nesreće se nije zaustavio već je pobjegao s mjesta nesreće. Jedno je dijete ozlijeđeno i prevezeno je u lokalnu bolnicu.

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Rakovice Poginuo vozač, još nije identificiran: Zabio se u metalnu ogradu i prevrnuo na cesti Sudar na istoku Zagreba Prometne nesreće FOTO Velike gužve zbog sudara na istoku Zagreba

Osmogodišnji Karlo i devetogodišnji Luka vozili su bicikle kada je na njih naletio automobil. Na mjestu nesreće ostala je registracijska oznaka. Pet sati poslije nesreće policija je stigla na kućni prag 77-godišnjaka.

Priveden je te je idućeg prijepodneva s lisicama na rukama odveden pred tužiteljstvo. Iako je pobjegao s mjesta nesreće i nije pružio pomoć dječacima, nisu pronađeni temelji da ga se zadrži u pritvoru, zbog čega je pušten na slobodu.

"Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (rođenog 1942.) zbog počinjenja kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu", priopćeno je iz državnog odvjetništva.

77-godišnjaka terete da je 12. lipnja 2019. u mjestu Goričko, upravljao automobilom brzinom većom od 76 km/h na dijelu ceste gdje je brzina vožnje ograničena na 50 km/h. Uslijed toga je u lijevom zavoju izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste u desni odvodni jarak.

Kod povratka vozila na kolnik prešao je na lijevu stranu kolnika gdje je prednjom stranom automobila udario u stražnju stranu bicikla kojim je upravljalo 9-godišnje dijete. "Uslijed udara i pada na kolnik 9-godišnjak je zadobio osobito teške ozljede u području glave. Okrivljeniku se stavlja na teret i da je nakon nesreće napustio mjesto događaja bez zaustavljanja i pružanja pomoći djetetu", dodaje se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene