Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Eksplozijom plina pokušao ubiti kćer i sina, smrću prijetio i supruzi: ''Već je nožem prerezao crijevo plinske boce i uzeo upaljač...''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Varaždinu podiglo je pred varaždinskim Županijskim sudom optužnicu protiv 72-godišnjaka koji je 9. veljače pokušao ubiti kćer i sina izazivanjem eksplozije plina.

Tužiteljstvo je priopćilo da optužnica tereti 72-godišnjaka za dva pokušaja ubojstva, dvije prijetnje i nasilje u obitelji.

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) preciziralo je da se 72-godišnjaka tereti da je 9. veljače, u cilju da usmrti svoju kćer i sina, nožem prerezao crijevo plinske boce i uzeo upaljač s namjerom da plamenom izazove eksploziju plina koji je počeo istjecati u sobu, no sin mu je uspio izbiti udarcem upaljač iz ruku.

Pročitajte i ovo Pomoć postoji STOP NASILJU NAD ŽENAMA ''Mislila sam da ću se spasiti samo ako me ubije, ali prijateljica mi je dala besplatni broj 0800 55 44''
Pročitajte i ovo Psihologinja Lorena Zec - 3 PSIHOLOGINJE ZA DNEVNIK.hr Zločin i kazna: Je li Hrvatska zemlja koja voli nasilje i mrzi žene i jesu li svjedoci zločina u Rijeci nasilnici ili žrtve?

Uz to, optužnica tereti 72-godišnaka da je od prosinca 2021. do veljače u pijanom stanju učestalo grubo vrijeđao, fizički napadao i tjerao iz obiteljske kuće na području Koprivnice svoju 69-godišnju suprugu te joj je u dva navrata prijetio da će je ubiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene