Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijevara u službi

Podignut optužni prijedlog protiv Zorana Vinkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužni prijedlog protiv gradonačelnika Đakova Zorana Vinkovića.

Vijest o podizanju optužnog prijedloga objavljena je na stranicama DORH-a, gdje se identitet osumnjičenog ne navodi. ODO u Zagrebu, stoji u priopćenju, podiglo je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužni prijedlog protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv službene dužnosti prijevarom. 'Okrivljenika se tereti da je od 11. siječnja do 19. studenoga 2008. u Zagrebu, u nakani pribavljanja nepripadne materijalne dobiti kao zastupnik u Hrvatskom saboru od tajnika Sabora u više navrata, na temelju čl. VI. st. 1 Odluke o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, sredstava za službena putovanja, poslovnih kreditnih kartica i sredstava reprezentacije, zatražio isplatu putnih troškova za putovanja na sjednice Sabora vlastitim osobnim automobilom', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

>> SDP-ovcu Vinkoviću Sabor skinuo imunitet

'Tereti ga se da je opisano učinio iako je bio svjestan da na te troškove nema pravo budući da je za navedena putovanja koristio službeni automobil Grada Đakova te da je stoga neosnovano zatražio isplatu ukupno 12.500,00 kn što mu je odobreno i isplaćeno. Na opisani način, tereti ga se, da je ostvario nepripadnu materijalnu dobit u iznosu 12.500,00 kn za koji je oštetio proračun Republike Hrvatske', kaže se u priopćenju DORH-a.

Inače, Hrvatski je sabor 29. siječnja SDP-ovom zastupniku skinuo zastupnički imunitet, te ga je Državno odvjetništvo nakon toga moglo kazneno goniti zbog sumnje da je protupravno naplatio putne troškove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene