Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljačkašu ubojici mjesec dana pritvora

FOTO: Snimke nadzorne kamere krvave pljačke u Sesvetama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je na svojim internetskim stranicama objavila snimke nadzorne kamere u poslovnici Raiffeisen banke u Sesvetama 5. svibnja, u vrijeme krvave pljačke.

Prema policijskoj kronologiji tragičnih događaja, građani su za pljačku dojavili u utorak 18,06 sati, a nakon dolaska prve ophodnje razbojnik je iz automatskog oružja puca po policajcima i tada pogiba 24-godišnji policajac Ivan Grbavac. Razbojnik nakon toga s plijenom izlazi iz banke, ispaljuje još jedan rafal i bježi prema obližnjoj ulici J. Gotovca i pritom dolazi do unakrsne paljbe, pri čemu je ranjen drugi policajac Boško Čenan (40).

Pročitajte i ovo PR Oglas Učinite jednostavno poslovanje mogućim Slika nije dostupna Suđenje za krvavu pljačku Policajac Grbavac možda stradao od prijateljske vatre?

>> Komemoracija poginulom policajcu: U emotivnom govoru Faber jedva suspregnuo suze

Druga policijska ophodnja koja je došla na mjesto razbojstva uhitila je Kazimira D. u obližnjoj zgradi. U stanu u kojem se sakrio napadač lakše ranjen u bedro policija je pronašla i ukradeni novac, 190.590 kuna i 9. 120 eura i oružje iz kojeg je pucano. Zbog sumnjivog ponašanja, u zgradi u kojoj je uhićen prvoosumnjičeni uhićena je još jedna osoba, no ubrzo je puštena na slobodu jer je utvrđeno da nije povezana sa razbojstvom.

Ubojici policajca danas određeno mjesec dana pritvora

Ubojica policajca i pljačkaš Reifeissen banke u Sesvetama Kazimir D. ponovno se danas pred istražnim sucem na zagrebačkom Županijskom sudu branio šutnjom, nakon čega je protiv njega pokrenuta istraga i određen mu je jednomjesečni pritvor.

Kao i sinoć, Dužnović je uz jaku policijsku pratnju iz zatvora u Remetincu priveden na sud i u nazočnosti svog branitelja nije želio odgovarati na pitanja istražnog suca Mirka Klinžića.

Sudac je potom na zahtjev zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva pokrenuo istragu i odredio pritvor 28-godišnjem razbojniku koji je u pljački banke u Sesvetama u utorak rafalima iz automatske puške ubio 24-godišnjeg policajca Ivana Grbavca i ranio još četvoricu. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te posebno teških okolnosti zločina koji mu se stavlja na teret, a to su teško ubojstvo, pet pokušaja, razbojstvo, dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno držanje oružja.

Dužnović je u policijskim evidencijama upisan kao višestruki razbojnik, a zločine u Sesvetama počinio je dok je bio na uvjetnoj slobodi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene